Queen´s Town Bikers pyöräili lahjoituksen vähävaraisille

Hyvään tarkoitukseen. Queen´s Town Bikers (vasemmalta oikealle) eli Boje Rosenqvist, Börje Helenius, Stefan Antell, puheenjohtaja Leif Andersson ja Ralf Koho lahjoittivat 500 euron summan paikalliselle SPR:n osastolle lahjoitettavaksi edelleen vähävaraisille. Sekin otti vastaan Inger Salmén. Kuva Marita Itävuori
Suomen Punaisen Ristin Loviisan osasto ja seurakuntien diakonia suuntaavat avun vähävaraisille lapsiperheille ja yksinäisille.

LOVIISA Queen´s Town Bikers ry:llä on tapana lahjoittaa osa keräämästään tuotosta hyväntekeväisyyteen. Viime vuonna yhdistys tuki Lucia-keräystä. Varoja yhdistys saa muun muassa sponsoreilta ja arpajaisista.
– Kassamme on pieni, eikä tarkoituksenamme ole kerätä rahaa kassaan, puheenjohtaja Leif Andersson ja Ralf Koho kertoivat luovuttaessaan 500 euron suuruisen lahjoitussumman SPR:n Inger Salménille torstaina kumppanuustalo Kulmassa.
Salmén kertoi, että summa käytetään lahjakortteina lapsiperheiden ja yksinäisten hyväksi.
– Tähän aikaan tarvitaan jouluruokaa.
Lahjakortit ovat perheille sadan euron suuruisia. Yksinäiselle lahjakortti on suuruudeltaan 50 euroa. Lahjakortit jaetaan yhteistyössä diakonian kanssa.

Queen´s Town Bikersin toiminta on vilkasta. Kesäisin ohjelmaan kuuluu Loviisankierros, jonka lähtö- ja maalipaikka oli viime kesänä Liljendalin Shell. Osallistujia kierroksella oli tällä kertaa noin sata.
Kierroksella ajomatkaa kertyy yleensä 150–180 kilometriä.
Vuonna 2009 perustettuun yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä runsaat 70 moottoripyöräharrastajaa, joista naisia on tällä hetkellä kymmenkunta. Isoimmat moottoripyörämerkit ovat hyvin edustettuina: BMW, Harley Davidson, Honda ja Kawasaki… Puheenjohtaja Andersson ajaa 1 300-kuutioista Yamahaa.
Moottoripyörien ohella jäsenistölle on tärkeää sosiaalinen kanssakäyminen. Svenskfinlandin moottoripyöräharrastajat tapaavat toisiaan eri puolilla rannikkoa järjestettävissä tapahtumissa.
– Joka kahvila teiden varsilla on käyty läpi, miehet sanovat.