Pyhtään Olli Nuuttila luopuu kunnanjohtajan virastaan

Uudet kuviot. Pyhtään kunnanjohtaja Olli Nuuttila jättää virkansa. Uusi on määrä valita ensi syyskuussa. Kuva Pauliina Sakki
Pyhtään kunnanjohtaja Olli Nuuttila jätti torstaina 17.5. valtuustolle eroilmoituksen kunnanjohtajan virasta.

PYHTÄÄ Viimeinen virantoimituspäivä on 31.1.2019. Käytännössä hän jää pois nykyisistä töistä marraskuun puolivälissä.
– Olen loppuvuodesta ollut Pyhtään kunnanjohtajana yli kuusi vuotta. Kun otin tehtävän vastaan, ajattelin että viisi vuotta voisi olla sopiva aika. Pitkään samassa tehtävässä toimiessa on vaara, että asiat rutinoituvat ja uudistuminen kärsii. Ja vain uudistumalla Pyhtää voi menestyä tulevina vuosina, toteaa Olli Nuuttila.

Nuuttila kokee, että Pyhtää on kyennyt uusiutumaan hänen kunnanjohtajakaudellaan. Kunta on hakenut laatua ja kustannustehokkuutta muun muassa ulkoistuksilla. Kunta on myös käynnistänyt rohkeiden markkinointikampanjoiden sarjan, jolla Pyhtäätä on tehty tunnetuksi.

Haku käynnistyy

Kunnanhallitus tulee käynnistämään uuden kunnanjohtajan haun ensi viikolla. Tavoitteena on saada hakijoiden hakemukset sisään vielä kesäkuun aikana ja varsinainen haastattelu- ja valintaprosessi elokuussa. Valtuuston on määrä valita uusi kunnanjohtaja 10.9.2018.

– Olen tullut ikään, jolloin voisin jäädä viettämään eläkepäiviä. Tulen kuitenkin jatkamaan työntekoa jossakin muodossa, mutta tarkemman suunnitelman teen vasta loppuvuodesta. Tässä on hyvä muistuttaa itseään sanonnalla ”vierivä kivi ei sammaloidu”, pohtii Olli Nuuttila.