Pyhtääläinen Joanna Joas on 8000. Lovarin Facebook-ryhmän jäsen

Pyhtäällä asuva Joanna Joas oli tasan 8000.s Loviisan Sanomien Facebook-ryhmään hakeneista ja hyväksytyistä jäsenistä. Johanna päätti liittyä LS:n ryhmän jäseneksi heti sen jälkeen, kun hän sai työpaikan Loviisasta.

PYHTÄÄ Pyhtääläinen Joanna Joas ryhtyi Facebook-käyttäjäksi elokuussa vuonna 2009. Hän aloitti ammattikorkeakouluopinnot elokuussa 2015 ja valmistui vuoden 2018 marraskuussa sosionomiksi XAMK:ssa eli Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Loviisasta saatu työpaikka sai hakeutumaan myös Loviisan Sanomien Facebook-ryhmän jäseneksi.

– En ole seurannut ryhmää vielä kovin pitkään. Joskus satunnaisesti olen lueskellut juttuja. Asun itse Pyhtäällä, mutta aloitettuani työt Loviisassa, ovat paikalliset asiat alkaneet kiinnostamaan enemmän, kommentoi Joanna Joas liittymistään LS:n ryhmän jäseneksi.

– Koen että ryhmän jäsenenä ryhmää ja sen juttuja on helpompi seurata. Erityisesti minua kiinnostavat esimerkiksi paikalliset tapahtumat, ja ihan yleisestikin se, mitä Loviisassa tapahtuu, Joanna Joas kertoi.

– En ole seurannut ryhmää pitkään, joten mitään varsinaista mielipidettä ryhmästä ja sen aiheista ei vielä ole muodostunut. Pääosin olen törmännyt ihan positiivisiin ja mielenkiintoisiin keskusteluihin, Joas kertoi.

Joanna Joas kertoi olevansa jäsenenä myös muissa ryhmissä kuten pyhtääläisessä ”Kotipaikka Pyhtää eikä harmita yhtää”-ryhmässä. Facebookissa Joanna kertoo käyvänsä päivittäin. Loviisan Sanomat palkitsee Facebook-ryhmänsä 8000. jäsenen 50 euron lahjakortilla sekä Loviisan Sanomien vuositilauksella.

Vuoden 2011 maaliskuun 21. päivänä perustetun LS:n Facebook-ryhmän jäsenmäärä kasvoi pääsiäispyhien aikana jo 8030 jäseneen. Ryhmän jäsenistä 58,7 prosenttia on naisia ja 41.3 prosenttia miehiä. Suurin osa jäsenistä asuu Suomessa, mutta ryhmän jäsenistä 75 asuu Ruotsissa, 23 USA:ssa, 21 Espanjassa, 10 Thaimaassa, 7 Venäjällä, 7 Kanadassa, 7 Norjassa, 7 Australiassa ja 7 Virossa.

Loviisan Sanomien Facebook-ryhmän jäsenistä 58,7 % on naisia ja 41,3 % miehiä. Kuva: Facebook-tilasto.