Pyhtää palvelee satuhahmoina

Pyhtään kunnan henkilöstö ei arkaile heittäytyä satujen kiehtovaan maailmaan.

PYHTÄÄ Satuhahmot palvelevat keskiviikkona 18.10. niin kunnantalolla kuin muuallakin kunnassa. Peter Pan -sadun hahmot kiertävät Pyhtään kouluja klo 9–13 jakamassa iloa 0–9 -luokkalaisille lapsille. Lisäksi muun muassa Huutjärven, Suur-Ahvenkosken koulut ja Pyttis svenska skola osallistuvat omalla ohjelmalla Satupäivän viettoon.

Keskiviikkona 18.10. Sadun nimipäivänä vietetään valtakunnallista Satupäivää, johon Pyhtää osallistuu kuntana. Päivää vietetään perinteisesti kouluissa ja kirjastoissa, mutta Pyhtää halusi tehdä jotain aivan muuta, ja sen vuoksi henkilöstö haastettiin mukaan.

Valtakunnallisen teemapäivän tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys arjen kiireiden keskellä ja tarjota kaiken ikäisille mahdollisuus uppoutua yhdessä sadun maailmaan.

Satupäivän tavoitteena on nostaa lastenkulttuurin ja satujen näkyvyyttä ja arvostusta yhteiskunnassa, suomalaisessa kulttuurikeskustelussa ja mediassa ja varmistaa lasten ja nuorten pääsy elävän ja laadukkaan lastenkulttuurin äärelle kaikkialla Suomessa.