Maan tasalle. Koko högisrakennus puretaan kesän aikana. Syksyllä oppilaat palaavat parakkeihin. Kuva Charlotta Forsberg
Lovisanejdens högstadiumin purkutyöt ovat parhaillaan käynnissä. Koko rakennus häviää kesän aikana ja uusi valmistuu kesällä 2019.

LOVIISA Sisäilmaongelmista kärsineen Lovisanejdens högstadiumin purkutyöt ovat hyvällä mallilla. Purkutyöt saatiin käyntiin 28. huhtikuuta ja viedään loppuun kesän aikana. Mukana on kaksi urakoitsijaa, SKTEC Oy, joka on vastuussa asbestin poistamisesta, sekä Kuljetus IM Setälä Ay, joka hoitaa itse purkuhommat.
– Asbestin poisto aloitettiin ensin ja purkukoneet tulevat perässä, kertoo tilapalvelupäällikkö Antti Kinnunen.

Suunnitelmat pitkällä

Aluksi arvioitiin että purku-urakka maksaisi noin 150 000 euroa, mutta loppupeleissä koko työ tulee maksamaan noin 300 000 – 350 000 euroa johtuen muun muassa arvioitua suuremmasta määrästä asbestia.

Uuden koulun rakennustyöt alkavat ensi keväänä. Uudella rakennuksella on kova tavoiteaikataulu ja sen odotetaan valmistuvan kesällä 2019. Uusi koulurakennus nousee vanhan paikalle, mahdollisesti vähän lähemmäs merta. Vanha kädentaidon siipi poistetaan vasta uuden rakennuksen käyttöönoton jälkeen.
Uuden koulurakennuksen valmistuttua Gymnasiumin oppilaat puolestaan siirtyvät väistötiloihin ja Gymnasiumissa alkaa LVI- ja sähkölaitteiden saneeraus.
– Rakennukseen tulee muun muassa hissi, jota aiemmin ei ole ollut, Kinnunen vinkkaa tulevasta.