Positiivisia elinkeinouutisia

Suomenlahden Telakka Oy:n eilinen ilmoitus mittavan telakkainvestoinnin aloittamisesta Loviisan satamassa Valkossa on tervetullut elinkeinouutinen tummien pilvien alla kyyhöttäneelle Loviisan seudulle.

Valkon sataman lähialueelta on kantautunut viime aikoina muitakin positiivisia signaaleja.
Valkossa puutaloelementtejä valmistavan Timber Point Oy:n toiminnan käynnistyminen ja ensimmäiset puukerrostalotilaukset enteilevät puutaloklusterin vahvistumista, paikallisten alihankintojen sekä työpaikkojen lisääntymistä alueella.

Samoin Viljavan päätökset sataman viljavarastojen laajentamisesta sekä Loval Oy:n alkuvuonna julkistama hanke saksalaisen tuotantolinjan ja 8 työpaikan siirtämisestä Loviisaan antavat uskoa talouskasvun orastamisesta sekä työllisyyden paranemisesta.
Positiivisia elinkeinouutisia on muitakin ja niiden lisäksi monissa yrityksissä on pantu merkille suhdanteiden ja kysynnän lievää kasvua, mutta kasvua kuitenkin.

Samaan aikaan myönteisen kehityksen rinnalla julkisuuteen kantautuu tietoja myös irtisanomisista sekä muista vastoinkäymisistä ja menetyksistä. Nekin kuuluvat valitettavasti yritystoiminnan arkeen.

Vuosikymmenen ikävimmän elinkeinouutisen, Schneiderin Ruotsinpyhtään tuotantolaitoksen sulkemisen aiheuttamista työpaikkojen menetyksestä iso osa on jo saatu eri tavoin kompensoitua.

Kokonaisuutena Loviisan seudun yritysmaailmasta on alkanut putkahdella enemmän positiivisia kuin negatiivisia signaaleja.

Niistä kaikista on syytä iloita, sillä koskaan ei voi varmuudella tietää onko seuraava merkittävä yritysuutinen iloinen vai surullinen.

Pankkipalvelu on parantunut

Pankkeja on Loviisassa parjattu viime vuosina olan takaa konttoreiden aukioloaikojen supistamisista, käteisrahan käsittelyn lopettamisesta sekä muusta palveluiden heikentämisestä.

On sanottu, että pankkipalvelut olivat paljon parempia vielä parivuosikymmentä sitten.
Silloin Loviisankin torin kaikkien kulmien pankkitiskeillä oli asiakaspalvelijoita, joiden avulla tililtä sai oman jonotusnumerovuoron koettaessa nostaa käteistä tai maksaa laskuja pankkisiirtolomakkeilla.

Samalla oli mahdollisuus vaihtaa kuulumisia ja päivitellä maailman menoa pankkivirkailijain kanssa.

Kuva entisaikojen pankkisalista on romanttinen, mutta tosiasia on, että pankkipalvelut ovat niistä ajoista parantuneet merkittävästi.

On asennekysymys pääsikö vai joutuiko tulemaan henkilökohtaisesti ja fyysisesti paikalle hoitamaan pankkiasioita.

Jo vuosikymmen sitten laskuja pääsi maksamaan kotona tietokoneeltaan vaikka iltaisin raahautumatta pankkisaliin jonottamaan virka-aikojen puitteissa vuoroaan. Lisäksi käteistä saa kätevästi pankin seinästä vaikka viikonloppuisin.

Ylimääräiset kolikot voi käydä jonottamatta kippaamassa omalle tilille esimerkiksi kauppakeskus Gallerian talletusautomaattiin.

Uusimpia parannuksia pankkipalvelussa on kaikkien pankkien tarjoamat mobiilipankki- ja tunnuslukusovellukset, joiden avulla laskuja voi maksaa ja tilisiirtoja tehdä kätevästi kännykällä 24/7 vaikka ulkomailla.

Etenkin nuoret, mutta myös monet ikäihmiset ovat kokeneet, että pankkipalveluiden digitalisointi on tehnyt asioinnin huomattavasti entisaikoja helpommaksi.

On tietenkin totta, että etenkään kaikki iäkkäämmät asiakkaat eivät hallitse riittävästi uusia digitaalisia pankkipalveluita, vaan tarvitsevat pankkiasioiden hoitamiseen apua tai avustajaa.

Monissa tapauksissa sekin hoituu aiempaa sujuvammin, kun pankkiasiat voidaan avustettuna hoitaa kellonaikaan tai paikkaan katsomatta.
Pankkipalveluiden parjaamisessa on hiukka samaa kuin aikanaan tietokoneiden yleistymisessä konttoreissa.

Siirtymistä kirjoituskoneista tietokoneisiin pidettiin niin epämukavina ja vaativana, että siitä vaadittiin ja saatiin yleensä normaalin palkan päälle erillistä näyttöpäätelisää.
Nyt tuskin kukaan suostuisi palaamaan entisaikojen ”helpompiin ja mukavampiin” kirjoituskoneisiin.

Hyvää piinaviikonloppua Lovarin lukijoille ja tukijoille!