Porvoolainen David Lindström Cursorin johtajaksi

Kotka – Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor julkisti tänään uuden toimitusjohtajan. 1. tammikuuta 2018 toimitusjohtajana aloittaa kauppatieteiden maisteri, SHH David Lindström.

KYMENLAAKSO Vuonna 1968 syntynyt David Lindström on aiemmin työskennellyt mm. Arctia-konsernin henkilöstöjohtajana, Eckerö Linen toimitusjohtajana ja Blue1-lentoyhtiössä useissa johtotehtävissä, viimeksi operatiivisena johtajana. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus kansainvälisistä johtotehtävistä.

Kansainvälinen rantaruotsalainen

Lindstöm asuu Porvoossa ja korosti julkistamistilaisuudessa useampaan kertaan olevansa kotoisin nimenomaan Porvoon saaristosta. Hän kertoi myös, ettei aio muuttaa Kotkan seudulle. Mikä sai hakeutumaan seudulliseen kehittämisyhtiöön?

– Cursorin offensiivinen asenne ja positiivinen suhtautuminen tulevaisuuteen vetoavat minuun. Toivon ja uskon että pystyn kokemuksillani ja johtamisellani tuomaan Cursorin toimintaan ja sitä kautta seudulle lisäarvoa, totesi Lindstöm.

Cursorin hallituksen puheenjohtaja Hannu Karavirta kertoi, että Lindstöm valittiin kaikkiaan 89 hakijan joukosta. Tiiviimmässä seulassa oli mukana 30 hakijaa ja lopulta Lindström valittiin 6 haastatellun joukosta.

Karavirran mukaan uuden toimitusjohtajan tärkein hakukriteeri oli johtaminen. Lindstömillä on erityisesti kokemusta henkilöstöhallinnon johtamisesta. Cursorissa luotetaan hänen tuovan osaamista kansainväliseen liiketoimintaan.

-Uutena toimitusjohtajana aloittava David Lindström tuo Cursorille ja Kotkan-Haminan seudulle arvokasta näkemystä johtamisesta, kansainvälisistä liiketoiminnoista sekä myös pienyritysten kehittämisestä, totesi Karavirta.

Cursorin edellinen toimitusjohtaja Mika Perttunen erotettiin alkukesästä ilman varoitusta. Hän toimii nykyisin muun muassa Kouvolan seudun kehittämisyhtiö Kinnon hallituksen puheenjohtajana.

Hannu Lehtinen