Rikospoliisina esiintynyt mies huijasi loviisalaisnaiselta pankkitiedot ja rahaa

Poliisin tiedotteen mukaan tuntematon mies on soittanut vanhemmalle loviisalaiselle rouvalle tuntemattomasta numerosta ja esiintynyt rikospoliisina. Mies ei ollut esittäytynyt sen tarkemmin vaan oli kertonut, että kyseisen rouvan pankkikorttia oli hakkeroitu ja tililtä nostettu yli 700 euroa.

LOVIISA Mies oli kertonut, että poliisi tutkii asiaa ja tarvitsee pankkitiedot ja tunnukset. Pyynnöstä rouva oli kertonut kaikki pankkitietonsa, mitä hänellä on käytössään.

Tuntematon mies oli edelleen vakuutellut, että poliisi on varkaan jäljillä ja tekijä asuisi lähellä rouvaa. Tämän jälkeen tuntematon mies oli pyytänyt rouvaa laittamaan kaikki arvoesineensä ulko-oven ulkopuolelle syötiksi varkaalle. Rouva oli uskonut poliisiksi esittäytyvää tuntematon miestä ja oli laittanut kaikki arvoesineet ulos.

– Nopeasti oven edustalta oli anastettu kaikki käteinen raha, kultakoruja, ynnä muuta. Lopuksi tuntematon mies oli soittanut vielä takaisin ja sanonut että varas on saatu kiinni ja omaisuus palautetaan rouvalle aamulla kello 09.00. Tämän jälkeen tuntemattomaan mieheen ei ole saatu yhteyttä, kerrotaan Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisi varoittaa edelleen, että poliisi ei koskaan tiedustele puhelimitse mitään pankkisalaisuuksia tms. Mikäli epäilee, että onko kyseessä oikea poliisi voi tätä asiaa tiedustella virka-aikana poliisiasemalta ja virka-ajan ulkopuolella hälytyskeskuksesta.

Tapausta tutkitaan nimikkeellä törkeä varkaus ja virkavallan anastus

Teko sattui 23.08.2018 klo 20.47 – 23.08.2018 klo 22.19 välisenä aikana Loviisan Jokikadulla.