Poliisin läsnäolo Loviisassa vähenee

Muutoksia. Loviisan poliisiasema palvelee syyskuusta alkaen kahtena päivänä viikossa. Kuva: Mika Mykkänen
Loviisan poliisiasema palvelee alueen asukkaita heinäkuun alusta elokuun loppuun ainoastaan maanantaisin ja perjantaisin. Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina poliisiasiat on mentävä hoitamaan Porvooseen. Partiotoimintaan uusi järjestely ei vaikuta.

LOVIISA Loviisan ja Porvoon poliisiasemat palvelevat alueen kansalaisia heinäkuun alusta elokuun loppuun porrastetusti. Poliisi on Loviisassa paikalla maanantaisin ja perjantaisin, Porvoossa tiistaista torstaihin.

Rikosylikomisario Petri Eronen kertoo, että vastaavanlainen järjestely laajenee alustavien suunnitelmien mukaan syksyllä koskemaan kaikkia Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen asemia.

– Suunnitelma on alustava, mutta sen mukaan kaikkien Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen asemien palvelu porrastetaan. Järjestelyllä on määrä taata kansalaisille henkilökohtainen palvelu. Esimerkiksi Loviisassa voidaan olla varmoja siitä, että poliisin puheille pääsee henkilökohtaisesti tiettyinä päivinä, Eronen kertoo.

Erosen mukaan porrastus koskee asiakkaan kannalta lähinnä rikosilmoitusten vastaanottoa. Partiotoimintaan uusi järjestely ei vaikuta.

Poliisilaitoksen johtoa kävi perjantaina selvittämässä asiaa Loviisan poliisiaseman henkilöstölle. Samalla tiedotettiin myös kaupungin luottamuselinten johtoa.

– Poliisista oltiin meihin yhteydessä heidän omasta aloitteestaan, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén.

– He vakuuttivat minut siitä, että heidän antamansa palvelulupaus pitää ja turvallisuustilanne ei Loviisassa heikkene, sillä porrastuksella ei ole vaikutusta partiotoimintaan. Minusta on tärkeää, että Loviisasta saa poliisipalveluita henkilökohtaisesti edes joinakin päivinä viikossa, hän sanoo.

Uusi järjestely vaikuttaa Loviisan poliisiaseman henkilökuntaan pidentyneinä työmatkoina, sillä heidän työvuoronsa käynnistyvät jatkossa Porvoosta.