Poliisi varoittaa kehnosta kelistä huomisaamuna

Säätila kylmenee ja huomenna torstaina on luvassa räntä- ja lumisateita Etelä-Suomeen.

ITÄ-UUSIMAA – Jos ei ole vaihtanut talvirenkaita vielä alle, paras jättää auto kotiin, korostaa ylikomisario Kari Pesonen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen liikennepoliisista.

Poliisi muistuttaa erityisesti ajoetäisyyksistä ja -nopeuksista. Uudellamaalla on tapahtunut viime vuosina muutamia pahoja ketjukolareita moottoriteillä. Niissä on ollut mukana kymmeniä ja jopa satoja autoja. Ajokelin muuttuessa huonoksi ajoetäisyyksiä ei paljonkaan kasvateta ja nopeudetkin laskevat vain hieman.

– Nopeuksien alentaminen ja etäisyyksien kasvattaminen ovat kuitenkin parhaat tavat välttää onnettomuuksia. Jarrutusmatka kasvaa moninkertaiseksi liukkaalla tiellä sulaan verrattuna. Pienikin nopeuden vähennys puolestaan lyhentää jarrutusmatkaa merkittävästi – neljäsosan vähennys nopeudessa puolittaa jarrutusmatkan, Pesonen painottaa.

Nastarenkaita saa käyttää marraskuun 1. päivästä maaliskuun 31. päivään tai toista pääsiäispäivää ensinnä seuraavaan maanantaihin. Talvirenkaita on käytettävä joulu-, tammi- ja helmikuussa.