Poliisi on selvittänyt Loviisassa ja Porvoossa tehdyt kolme ryöstöä – tekijät tunnustivat

Karu tilasto. Poliisille ilmoitettujen omaisuusrikosten selvitysprosentit laskivat alkuvuonna Loviisassa ja Lapinjärvellä viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, vaikka rikoksia ilmoitettiin huomattavasti vähemmän.
Itä-uudenmaan poliisi on selvittänyt Loviisan Keittiömaailman sekä kahden porvoolaismyymälän joulukuussa tapahtuneet ryöstöt. Käräjäoikeus on vanginnut porvoolaisen 20-vuotiaan miehen, ja poliisi on pidättänyt kaksi 20-vuotiasta naista.

LOVIISA/PORVOO Sunnuntaina, 3.12.2017 ryöstettiin Porvoon Kevätkummussa sijaitseva R-kioski. Kioskiin oli tullut nainen, joka uhkasi myyjää veitsellä ja sai saalikseen pienen summan rahaa. Samana iltana ryöstettiin samalla tavalla Alenksanterinkatu 28:ssä Porvoossa sijaitsevassa K-market. Tekijöinä olivat nainen ja mies. Kaksikko sai saaliikseen pienen summan rahaa.

Loviisassa ryöstettiin tiistaina, 5.12.2017 Keittiömaailma -niminen liike Kappelinpuiston eteläpuolella. Nainen oli tullut liikkeeseen ja uhkasi myyjää rautaputken tapaisella esineellä sekä huumeruiskulla. Nainen sai saaliikseen pienen summan rahaa.

Edellä mainittuihin rikoksiin epäiltynä Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on poliisin vaatimuksen mukaisesti vanginnut porvoolaisen 20-vuotiaan miehen ja poliisi on pidättänyt kaksi 20-vuotiasta naista. Toinen naisista on vangitun miehen avopuoliso. Päätekijäksi on selvinnyt naisen samanikäinen ystävätär Pohjanmaalta. Epäillyt ovat tunnustaneet teot.

Esitutkinta valmistunee lähiviikkoina ja asia siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.