Poliisi pyytää ilmoittamaan perämoottorivarkauksista viipymättä hätänumeroon

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee, että lukuisten Loviisassa, Porvoossa ja Sipoossa tehtyjen perättäisten perämoottorivarkauksien takana saattaa olla sama tekijä tai tekijäjoukko. Poliisi pyytääkin soittamaan varkauksista välittömästi hätänumeroon 112, jotta tekijöiden jäljillä päästäisiin mahdollisimman nopeasti.

ITÄ-UUSIMAA – Varoitimme viime viikolla perämoottorivarkaista Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Haluamme uudelleen muistuttaa asiasta: Jos huomaat perämoottorisi varastetun, on tärkeää, että ilmoitat siitä välittömästi hätäkeskuksen numeroon 112, kertoi rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista.

– Näin poliisi pääsee aloittamaan tutkintatoimenpiteet mahdollisimman nopeasti ja käymään tapahtumapaikalla. Perämoottorivarkaudet tapahtuvat usein sarjoissa ja sama tekijä/tekijäjoukko saattaa tuolloin olla asialla, Minkkinen kertoi.

Sen lisäksi, että havainnot varkaudesta soitetaan tuoreeltaan hätänumeroon 112, voi edelleen muita aiheeseen liittyviä vinkkejä lähettää Itä-Uudenmaan poliisille sähköpostitse vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Useita perättäisiä varkauksia

Esimerkiksi viime viikolla perämoottoreita varastettiin Nikuvikenin pienvenesatamasta ja Porvoon teollisuusalueelta. Sipoon, Porvoon ja Loviisan alueilla veneitä, perämoottoreita, niiden laitteita ja veneilyvarusteita on anastettu pihoista, autotalleista, mökkirannoilta, mökeistä ja venesatamista ja -rannoilta. Lisäksi veneitä ja vesijettejä on anastettu trailereineen pihoista Myrskylässä ja Sipoossa.

Poliisi muistuttaa, että perämoottorin huolellisesta lukituksesta kannattaa huolehtia. Veneen omistajalla on hyvä olla veneen ja perämoottorin valmistenumero, malli, merkki ja sarjanumero tallessa ja ylipäätään kaikesta arvo-omaisuudesta kannattaa aina ottaa digikuvat. Jos joutuu varkauden kohteeksi, kaikki edellä mainitut tiedot helpottavat tarkan rikosilmoituksen tekemistä ja samalla myös poliisitutkintaa.