Poliisi pysäytti ampumalla moottoritietä väärään suuntaan ajaneen huumekuskin Pyhtäällä

Poliisi pysäytti ampumalla seiskatietä vastakkaiseen suuntaan huumeissa ja promilleissa kaahanneen kotkalaismiehen varhain sunnuntaiaamuna Pyhtäällä. Huumekuski ehti ajaa väärällä kaistalla Kotkasta Loviisan suuntaan moottoritietä noin 15 kilometriä kunnes poliisi sai kaaharin pysäytettyä.

SILTAKYLÄ Tilanne sai alkunsa, kun poliisi sai aamuyöllä neljän aikoihin useita ilmoituksia seiskatiellä vastaantulevien kaistaa suurella ylinopeudella ajaneesta punaisesta Volkswagen Golf -henkilöautosta. Lähistöllä ollut kotkalainen poliisipartio pääsi nopeasti auton perään ja tavoitti sen Pyhtäällä Siltakylän moottoritieliittymän kohdilla. Huumekuskin auto pysähtyi havaittuaan poliisiauton, mutta poliisin noustua autosta, huumekuski lähti yllättäen liikkeelle uudestaan.

Poliisi ampui yhden laukauksen pakenevan auton renkaaseen, jonka jälkeen rattijuoppo pyrki kuitenkin jatkamaan matkaansa tyhjentyneestä renkaasta huolimatta. Sen jälkeen poliisi kiilasi auton poliisiautolla tiensivuun.

Huumekuski otettiin kiinni ilman vastarintaa. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa. Poliisin mukaan autoa kuljetti 40-vuotias mies. Hän puhalsi alkometriin 1,8 promillen lukeman. Lisäksi miehen epäillään käyttäneen amfetamiinia.

– Poliisin tiedossa on jo useita autoilijoita, joita kyseinen Volkswagen oli tullut vastaan, mutta poliisi pyytää lisää havaintoja tapahtumasta muilta tienkäyttäjiltä ja etenkin niiltä, jotka ovat joutuneet tilanteessa vaaraan. Poliisi pyytää havaintoja tapahtumasta sähköpostiosoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0504479574, poliisin tiedotteessa todetaan.

Miehen epäillään syyllistyneen useisiin tapon yrityksiin, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Lisäksi valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää poliisin aseenkäytön laillisuuden tilanteessa.