Poliisi otti kiinni törkeästä varkaudesta epäillyn miehen Vanhakylässä – nainen jatkaa pakoa

Kiinniotto. LS:n kuvan ottohetkellä epäilty mies oli juuri otettu kiinni ja poliisit jatkoivat pakosalla olevan naisen etsintää Vanhakylässä. Kuva: Arto Henriksson
Poliisi on ottanut kiinni miehen, jota epäillään Vanhakylässä paljastuneesta auton, perämoottoriveneen ja trailerin törkeästä varkaudesta. Lisäksi ulkopaikkakuntalaista suomalaismiestä epäillään murrosta. Kiinniotettaessa mieheltä löytyy aseen patruunoita, mutta asetta hänellä ei ollut mukana. Poliisin mukaan ei ole varmaa sytytettiinkö auto tahallaan vai syttyikö se teknisen vian takia vahingossa.

VANHAKYLÄ Rikoskomisario Leif Malmberg kertoi, että poliisit olivat torstaiaamuna neljän partion voimin suorittamassa etsintää Heskerintien loppupäässä, kun tietoon tuli, että läheiseen kesäasuntoon oli murtauduttu.

Mieheltä löytyi patruunoita, muttei aseita

– Aamupäivällä mökin lähistöltä saatiin kiinni mieshenkilö, jota epäillään mökkimurrosta sekä törkeästä varkaudesta. Mieheltä tavattiin kiinniotettaessa patruunoita, mutta ei asetta. Siltä osin mahdollisen ampuma-aserikoksen tutkinta on vielä kesken, kertoi rikoskomisario Leif Malmberg. Malmbergin mukaan varkautta tutkitaan törkeänä, koska varastetun omaisuuden arvo on noin 10 000 – 20 000 euroa.

Malmbergin mukaan kiinniotettu mies ei ole Loviisan seudulta, mutta on poliisille entuudestaan tuttu aiempien rikosten takia.

– Mukana ollutta naista ei olla vielä tavoitettu, mutta meillä on käsitys myös hänen henkilöllisyydestä, kertoi Leif Malmberg.

Malmbergin mukaan palanut auto ja vene trailereineen löytyivät Heskerintien loppupäästä, joka oli liian vaikeakulkuinen poliisin Maija-autoille. Varastetut kulkupelit oli hinattu alueelle ilmeisesti maastoautolla. Palopaikka sijaitsi noin 600 metrin päässä kesäasunnosta,  jolla on yhteys tutkittavaan rikokseen. Poliisi suoritti rakennuksessa ja sen pihapiirissä teknistä tutkintaa torstaina.

Loviisan Sanomien uutisklippi poliisioperaatiosta Vanhakylässä 11.5.2017

Lue myös: LS 11.5.2017: Poliisi etsii pariskuntaa Vanhakylän alueella varastetun auton paloon liittyen.

Lue myös: LS 10.5.2016: Vanhakylässä poliisioperaatio – autopalo ja laukaus liittyvät tapaukseen.