Poliisi etsii yhä kadonnutta 19-vuotiasta naista Vanhakylän poliisioperaatioon liittyen

Loviisan Vanhakylässä kadonnutta Riina Mäkistä etsitään tulevana viikonloppuna vapaaehtoisvoimin.
Loviisan Vanhakylässä Heskerintiellä toukokuun 10. ja 11. päivinä tapahtuneiden varastetun auton palon ja alueelta kuultujen laukausten tutkinta jatkuu. Poliisi otti Vanhakylän ABC:n lähistöltä kiinni rikoksesta epäillyn noin 30-vuotiaan miehen, mutta miehen seurana nähty 19-vuotias Riina Mäkinen on edelleen kateissa.

VANHAKYLÄ Kateissa olevan Riina Mäkisen äiti Faina Puustinen julkaisi tyttärensä katoamisilmoituksen Facebookissa viime keskiviikkona.

– Nyt on 13. päivä kun sinuun ei olla saatu minkäänlaista yhteyttä. Puhelimesi on kiinni, etkä ole ollut somessa. Meillä on kova huoli sinusta, kirjoitti äiti Facebook-sivulleen noin viikko sitten.

Myös poliisi haluaa kuulla naista.

 – Kadonnut nainen on tuotu esiin tässä yhteydessä ja hänen epäillään ehkä liittyvän juttuun jollain tapaa. Nainen on mahdollisesti ollut epäillyn miehen kyydissä, mutta emme tiedä missä kaikessa hän on ollut osallisena, kertoi rikoskomisario Jyri Hiltunen Itä-Uudenmaan poliisista MTV3:lle.

Alueelta kuultiin ammuskelua

Kiinniotettua suomalaismiestä epäillään tällä hetkellä ainakin törkeästä varkaudesta, varkaudesta, ampuma-aserikoksesta, yleisvaaran tuottamuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Mies otettiin kiinni 11.5.  ja on ollut vangittuna 12.5. alkaen.

 Poliisi ja palokunnat saivat hälytyksen Vanhakylän ABC:n eteläpuolelta lähtevän Heskerintien päähän, jossa oli ilmoittajan mukaan henkilöauto tulessa. Poliisi sai alueen asukkailta myös tiedon, että alueelta oli kuultu ammuskelun ääniä.

Poliisi löysi Heskerintien vaikeakulkuisesta loppupäästä täysin palaneen Opel Vectra henkilöauton, joka ilmoitettu varastetuksi. Noin neljän kilometrin päästä autosta löytyivät myös perämoottorivene ja traileri, jotka oli samana päivänä 10.5. varastettu Myrskylästä.

Jäi ABC:llä kiinni näpistyksestä

Poliisioperaation seuraavana päivänä, eli 11. toukokuuta, poliisi sai tiedon, että lähistöllä olevaan mökkiin oli murtauduttu. Mökistä vietyä omaisuutta löytyi lähistöltä. Kiinniotettua miestä epäillään myös mökkimurrosta. Mies otettiin kiinni Vanhankylän ABC-asemalta, jossa hän oli jäänyt kiinni näpistyksestä.

Mieheltä löytyi patruunoita ja lähistöltä kätketty ase

Kiinniotetun miehen hallusta löytyi patruunoita. Myöhemmin poliisit löysivät epäillyn kätkemän aseen lähistöltä. Loviisan Sanomien haastattelemat silminnäkijät löysivät alueelta myös hylsyjä.

Poliisin mukaan kiinniotettu mies on poliisille entuudestaan tuttu aiempien rikostensa takia. Miehelle on määrä lukea syytteet kesäkuun 19. päivä. Tapausta tutkivan Helsingin poliisin mukaan miehen seurassa nähty 19-vuotias Riina Mäkinen on edelleen kateissa.

Iltalehden tavoittaman tutkinnanjohtajan, rikosylikonstaapeli Jussi Waheen mukaan asiaa tutkitaan normaalina katoamisena. Helsingin poliisi tutkii satoja vastaavia tapauksia vuosittain. Havainnot Riinan liikkeistä voi ilmoittaa tutkinnanjohtajalle numeroon 040 519 6617.

– Tähän tapaukseen ei liity erityispiirteitä. Vaikuttaisi, että henkilö haluaa olla piilossa, mutta lopullinen syy selviää myöhemmin. Emme ole saaneet häneen yhteyttä, kertoi Jussi Wahe Iltalehdelle.

Poliisioperaatio keskittyi 10.-12.5.2017 Heskerintien loppupäässä olevalle maatilalle, joka on vapaa-ajankäytössä. Kuva: Arto Henriksson

LS:n uutinen kiinniotosta. Jutun lopussa linkki aiempiin uutisiin ja videoon.

Linkki MTV3:n uutiseen.