Poliisi etsii pariskuntaa Vanhakylän alueella varastetun auton paloon ja ammuskelun ääniin liittyen

Poliisi on tänään jatkanut eilisiltana Vanhakylän alueella alkanutta poliisioperaatiota, ja etsii parhaillaan noin 30-vuotiasta miestä ja naista, joiden epäillään liittyvän eiliseen varastettujen veneen ja auton tulipaloon sekä Vanhakylän alueella kuultuihin laukauksia muistuttaviin ääniin. Poliisi pyytää yleisön apua pariskunnan löytämiseksi.
VANHAKYLÄ  Poliisi sai hälytyksen paikalle keskiviikkona kello 17.17. Pelastuslaitoksen yksikkö hälytettiin Vanhakylään kello 17.41, mutta sammutusauto jäi turvallisuussyistä Vanhakylän ABC-asemalle. Myöhemmin se vapautettiin tehtävästä, koska auto oli palanut jo täysin. Poliisin mukaan vielä ei ole tiedossa sytytettiinkö auto tahallaan vai syttyikö se vahingossa.

Vastaantulijalla oli nokea kasvoissa

Samaan aikaan tulipalon kanssa noin kolmekymppisen pariskunnan nähtiin poistuvan tapahtumapaikalta Vanhakylän ABC:n vierestä lähtevältä Heskerintieltä, josta löytyi myöhemmin täysin palanut Opel Vectra -henkilöauto ja varastettu vene sekä traileri. Noin 10–20 000 euron arvoinen vene sekä traileri oli aiemmin ilmoitettu varastetuksi Itä-Uudellamaalla.

Poliisioperaatio. Poliisi keskitti torstaina etsinnät ja tutkimukset Vanhakylän Heskerintien alueelle. Kuva: Arto Henriksson
Silminnäkijä kertoi Vanhakylässä vastaan tulleella miehellä oli kasvoissa nokea ja hän oli kertonut, että auto oli palanut.

Useita laukaukselta kuulostaneita ääniä

Alueelta kuultiin myös useita laukausta muistuttaneita ääniä. Laukausten ääniä kuultiin Vanhakylän alueelle saakka. Laukauksia kuultiin kello 17 aikoihin. LS:n tavoittama lähialueen asukas kertoi läheistensä kuulleen laukauksia aiemmin illalla, ja hän kuuli yhden laukauksen puoli kahdeksan aikoihin keskiviikkoiltana. Lisäksi alueelta löydettiin LS:n saamien silminnäkijätietojen mukaan useita hylsyjä, jotka saattavat liittyä tapaukseen.
Itä-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Leif Malmberg kertoi, että laukauksia muistuttanut ääni oli kuultu kolme kertaa. Hänen mukaansa toistaiseksi ei tiedetä olivatko ne laukauksia ja liittyivätkö ne jotenkin varastettuihin ja palaneisiin autoon, veneeseen ja traileriin, jotka poliisi löysi Heskerintien loppupäässä olevalta alueelta.
–Laukauksia muistuttavat äänet ovat voineet syntyä myös auton tulipalosta, Malmberg sanoi.

Etsintöjä laajalla alueella Vanhakylässä

Loviisan Sanomat kävi Vanhakylässä keskiviikkoiltana, jolloin etsinnät ulotettiin Viirviksdalintien alueelle saakka, jossa oli partioimassa useita poliisiautoja. Aamulla etsinnät keskittyivät Heskerintien alueelle, jossa oli useita poliisiautoja sekä siviilipoliisiauto.

Tiesulku. Kolme poliisipartiota oli torstaina aamupäivällä pysäköitynä Heskerintien varrella noin kilometrin päässä tapahtumapaikalta. Kuva: Arto Henriksson

Poliisit olivat sulkeneet aluksi tien noin kilometriä ennen palopaikkaa, mutta myöhemmin keskipäivällä etsinnät keskittyivät Heskerintien loppupäähän, joka sijaitsee lähellä Loviisan ja Porvoon välistä Valtatien 7:ää. Tiesululla ollut poliisi kertoi, että alueelta etsitään yhtä mieshenkilöä. Poliisi tarkisti myös lähialueen valvontakameroiden tallenteita saadakseen vihiä pariskunnan liikkeistä.

Etsitty mies on silminnäkijäkuvauksen mukaan lyhythiuksinen, pitkä ja hoikka. Keskiviikkona hänellä oli yllään farkkutakki. Naisella oli pitkät tummat hiukset ja tummat vaatteet. Silminnäkijä arvioi, että molemmat olivat kantasuomalaisia.

Loviisan Sanomat seuraa poliisioperaatiota. Lue lisää Loviisan Sanomista huomenna.

LS 10.5.2017: Loviisan Sanomien uutinen poliisioperaatiosta Vanhakylän alueella.