Poliisi epäilee Loviisan ja Porvoon myymäläryöstöistä samaa kaksikkoa

Karu tilasto. Poliisille ilmoitettujen omaisuusrikosten selvitysprosentit laskivat alkuvuonna Loviisassa ja Lapinjärvellä viime vuoden vastaavasta ajankohdasta, vaikka rikoksia ilmoitettiin huomattavasti vähemmän.
Itä-Uudenmaan poliisi epäilee, että Porvoossa viime sunnuntaina R-kioskin sekä K-Marketin ryöstänyt nainen ja Loviisassa viime tiistaina Keittiömaailman ryöstänyt nainen on yksi ja sama henkilö. Porvoossa naisen mukana liikkui myös mies.

LOVIISA/PORVOO Poliisitiedotteen mukaan sunnuntaina 3.12.2017 kello 21.00 ryöstettiin Porvoon Kevätkummussa, osoitteessa Sammontie 1 sijaitseva R-kioski. Kioskiin oli tullut nainen, joka uhkasi myyjää veitsellä ja sai saalikseen pienen summan rahaa.

Tuolloin naisen tuntomerkit olivat tummat hiukset, pituus noin 160 cm, tumman vihreä, polviin asti ylettyvä toppatakki, huivi kasvojen edessä, harmaat nilkan yläpuolelle päättyvät collegehousut, mustat varsikengät, vaaleat sukat, siniset käsineet.

K-Marketin ryöstössä nainen ja mies

Samana sunnuntai-iltana kello 22.56 ryöstettiin samalla tavalla Porvoossa Aleksanterinkatu 29:ssa sijaitseva K-market. Tekijöinä oli nainen ja mies, jotka saivat saaliikseen pienen summan rahaa.

Illalla naisen tuntomerkit olivat vartalon peittävä maastokuvioinen takki, huppu päässä, hupun alla harmaa neulepipo, kaulassa kirjava oranssin värinen kaulahuivi, joka peitti kasvot nenän alapuolelta, jalassa harmaat collegehousut ja mustat varsikengät, kädessä siniset hansikkaat, silmissä musta meikki, pituus noin 170 cm.

Samalla asialla olleen miehen tuntomerkit olivat kirkkaan sininen takki, huppu päässä, kasvojen päällä musta vaatekappale, jossa oli aukko vain silmille, mustat hansikkaat, mustat collegehousut, joissa valkoinen logo toisessa lahkeessa, punaiset/ruskeat varsitennarit, valkoiset nauhat, valkoiset pohjat, pituus noin 170 senttiä.

Loviisassa uhattiin myös huumeruiskulla

Loviisassa ryöstettiin tiistaina 5.12.2017 kello 13.15 Itäinen Tullikatu 11:ssa sijaitseva Keittiömaailma -niminen liike. Nainen oli tullut liikkeeseen ja uhkasi myyjää rautaputken tapaisella esineellä sekä huumeruiskulla. Nainen sai saaliikseen pienen summan rahaa.

Naisella oli yllään tummansininen takki, mustat housut, musta kaulaliina kasvoilla. Hänen pituudeksi arvioitiin noin 165 cm ja hän oli normaalivartaloinen.

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee, että kaikkiin edellä mainittuihin tekoihin on syyllistynyt sama henkilö. Asiaan liittyviä tietoja ja vihjeitä voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 0295 413 666 tai 0295 413 636 tai lähimmälle poliisiasemalle.

Poliisi kertoo tiedottavansa asiasta seuraavan kerran viimeistään keskiviikkona 13.12.2017 kello 14.00 mennessä.

Linkki: LS 5.12.2017: Keittiömaailma ryöstettiin iltapäivällä.