Patrick Nyholm valittiin Ohjaamon vetäjäksi

Vetäjä valittu. Ohjaamo tulee Loviisan keskustaan, Kuningattarenkadulle.
Loviisan Ohjaamon hankekoordinaattoriksi on valittu Patrick Nyholm.

LOVIISA Hankekoordinaattori palkataan 31.12.2020 saakka. Tehtävän aloitusajankohta määritellään siinä vaiheessa kun valitun Patrick Nyholmin kanssa laaditaan työsopimus. Ensimmäiselle varasijalle valittiin Noora Floor-Berg.

Hankekoordinaattorin määräaikaisesta tehtävästä oli kiinnostunut 15 hakijaa. Seitsemän hakijaa haastateltiin. Haastatteluryhmään kuuluivat nuorisovaltuuston puheenjohtaja Iiro Kankkunen, etsivä nuorisotyön koordinaattori Nina Mikvelt, kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen päällikkö Leif Eriksson ja sivistysjohtaja Thomas Grönholm.

Tehtävään valittavalla tuli olla hyvät suomen ja ruotsinkielen suulliset sekä kirjalliset taidot. Asiantuntijatehtävässä edellytetään hyvää yhteistyö- ja organisointikykyä, kehittävää työotetta ja soveltuvaa koulutusta. Kokemus hanke- ja ohjaustyöstä sekä koulutus- ja palvelujärjestelmän ja työmarkkinoiden tuntemus katsottiin eduksi.

EU-rahalla pääosin

Ohjaamo Loviisa on Euroopan sosiaalirahaston rahoituksella toteutettava hanke. Ohjaamon avulla haetaan ratkaisua ja uutta toimintatapaa, jonka avulla työttömille, työelämän ja koulutuksen ulkopuolella oleville ja heikossa työmarkkina-asemassa oleville 15–30-vuotiaille tarjotaan matalan kynnyksen monialainen palvelumalli.

Tavoitteena on, että nuorella on mahdollisuus saada tarvitsemansa palvelut yhdestä paikasta.

Ohjaamoon voi tulla ilman ajanvarausta ja yksin tai kaverin kanssa. Ohjaamon palvelut ovat maksuttomia ja Ohjaamossa voi piipahtaa vain kerran tai käydä useammin.

Ohjaamosta voi saada yksilöllistä neuvontaa elämän eri tilanteisiin, apua tulevaisuuden suunnitteluun, apua työnhakuun sekä työkokeilu- työ- ja koulutuspaikkojen etsimiseen, tukea talousasioihin ja apua lomakkeiden täyttämiseen, neuvoja asunnon hankintaan ja asumiseen, vinkkejä vapaa-aikaan ja hyvinvointiin sekä teemapäiviä ja ryhmätoimintaa.

Ohjaamosta löytää Kelan, TE-toimiston, kehittämisyhtiö Posintran, Loviisan yrittäjien ja järjestöjen sekä muiden kolmannen sektoreiden toimijoiden, esimeriksi seurakuntien, kaupungin työllistämispalvelujen, kaupungin etsivän nuorisotyön, kaupungin sosiaalitoimen sekä kaupungin maahanmuuttajatyön palvelut.

Lisäksi hanke tekee yhteistyötä ja kehittää toimintaa yhdessä Porvoon Ohjaamon kanssa sekä valtakunnallisten projektien Kohtaamon, OSMOn ja TESSUn kanssa. Luckanin, Ungdomsakademin Luckanin ja Luckan Intergrationin kanssa tehdään myös yhteistyötä.