Palokuntien ripeä toiminta pelasti Käkikosken sahan höyläämön

Puruvarston katto ja seinät tuhoutuivat täysin, mutta palo ei levinnyt läheisiin rakennuksiin. kuva: Arto Henriksson.
Ensimmäisenä paikalle saapuneen Porlammin VPK:n ja yksikönjohtajapäivystäjän ripeä toiminta pelastivat Käkikösken sahan höyläämörakennuksen tulen tuhoilta torstaina kello 19 aikoihin syttyneessä tulipalossa.

KÄKIKOSKI Hätäkeskus sai höyläämön työntekijältä ilmoituksen 350 neliömetrin suuruisen puruvaraston tulipalosta. Silminnäkijän mukaan noin 500 kuutiometriä purua sisältänyt puruvarasto oli ilmiliekeissä höyläämörakennuksen puoleisessa päädyssä.

– Ensimmäisen paikalle saapuneen sopimuspalokunnan ja yksikönjohtajan tullessa höyläämörakennuksen seinällä oli jo syttymiä ja lisäksi räystäs katon rajassa oli ottamassa tulta, kun yksikkö sai onnistuneesti estettyä palon leviämisen, kertoi päivystävä palomestari Jouni Virta.

– Voidaan kyllä sanoa, että ensimmäiset sopimuspalokuntien yksiköt onnistuivat tehtävässään erinomaisen ansiokkaasti, Virta kiitteli.

Lapinjärven Porlammilla sijaitseva purukasa paloi varastossa voimakkaasti ja savu näkyi Eskilomiin saakka. Paikalle hälytettiin 14 yksikköä Itä-Uudenmaan alueelta ja säiliöyksikkö Artjärveltä. Helsingin Erikoishöyläys Oy:n omistaman puruvaraston seinät ja katto tuhoutuivat täysin, mutta palo ei levinnyt kasasta laajemmalle.

Kello 21 aikoihin jälkisammutus oli jo ohi ja yksiköt vapautettiin paikalta. Luonnonvesiselvityksiin erikoistunut Hinthaaran VPK:n yksikkö teki vesiselvityksen viereisestä joesta ja jäi paikalle 4 tunniksi jälkivartiointiin. Palon syttymissyy ei vielä illalla ollut tiedossa.

Suureen rakennuspaloon hälytettiin 14 yksikköä. Taustalla höyläämörakennus, johon palo uhkasi levitä. Kuva: Arto Henrikson.