Palokunnat pelastivat uppoavan veneen viime tipalta Laivasillalla

Uppopumput pitivät 9-metrisen vuotavan puuveneen pinnalla, kunnes Valkon VPK:n pelastusvene kuljetti sen Varvetin telakalle korjattavaksi. Kuva: Arto Henriksson
Pohjastaan vuotanut noin 9-metrinen katettu puuvene pelastettiin viime hetkellä neljän palokunnan voimin Loviisan Laivasillan laiturilla torstai-iltana kello 20 aikoihin. Palokunnat saivat uppopumppujen avulla pysäytettyä aluksen uppoamisen hetkellä, jolloin Loviisanlahden pinta oli enää vain muutaman sentin päässä aluksen partaalta.

LAIVASILTA Puuveneen pohjassa oli ilmeisesti vesivuoto, ja sen omistaja oli asentanut veneen pilssiin sähkötoimisen uppopumpun, joka otti sähkönsä laiturin sähkönjakopisteestä. Jostain syystä uppopumpun sähkönsaanti oli kuitenkin keskeytynyt ja uppopumppu sammunut. Vene oli alkanut vähitellen täyttyä vedellä.

Hätäkeskus sai sivullisen ilmoituksen uppoavasta veneestä ja hälytti aluksi paikalle Loviisan pelastuslaitoksen, Lovisa FBK:n ja Hardom FBK:n yksiköt tyhjentämään venettä. Myöhemmin paikalle hälytettiin avuksi myös Valkon VPK:n paloauto sekä pelastusalus Sven.

– Puuvene saatiin pidettyä pinnalla viime hetkellä, ja Valkon VPK:n vene kuljetti sen telakalle korjattavaksi. Hyvä näin, sillä jos vene olisi ehtinyt upota olisi operaatio ollut paljon työläämpi, totesi paloesimies Kenneth Lindholm Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Puuveneen pelastustehtävään osallistui neljä raskasta ja yksi kevyt pelastusyksikkö sekä yksi pelastusalus.

Pelastuslaitos saapui Laivasillalle useilla yksiköillä, ja veneen uppoaminen onnistuttiin välttämään viime hetkellä. Kuva: Arto Henriksson