Pääuutiset
Rajavartiolaitos tehnyt kaksi kotietsintää Loviisan keskustassa
Epäily laittoman maahantulon järjestämisestä
08.05.2009

Laittomaan maahantulon järjestämiseen liittyvä kotietsintä tehtiin Loviisassa Karlskronabulevardilla sijaitsevaan kerrostaloon tiistaina. (Kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen)


Rajavartiolaitos on tehnyt Loviisassa kaksi kotietsintää laittomaan maahantulon järjestämiseen liittyen. Epäilty on ulkomaalaistaustainen mies. Karlskronabulevardilla sijaitsevaan kerrostaloon iskettiin viimeksi tiistaina noin kymmenen virkamiehen ja yhden koiran voimalla. Tuolloin kuulusteluihin vietiin yksi henkilö. Kaikkiaan jutussa on yliluutnantti Jan Sundellin mukaan kuulusteltu muutamaa henkilöä.
- Kuulustelut jatkuvat ja kerääntynyttä materiaalia käydään läpi. Syyteharkintaan ei olla vielä lähdetty, tutkinta on niin pahasti kesken, Sundell kertoo.
Sitä, kuinka monesta henkilöstä mahdollisesti on kyse, ei Sundell tutkinnallisista syistä paljasta. Koska rikosnimikkeen edestä puuttuu sana törkeä, voi arvailla kyseen olevan alle kymmenestä hengestä. Maksimillaan laittoman maahantulon järjestämisestä voi saada kahden vuoden vankeustuomion. Tällaisia tuomioita on kuitenkin langetettu harvoin.
Epäily laittoman maahantulon järjestämisestä tuli esille rajavartiolaitoksen omien toimenpiteiden tuloksena, ei esimerkiksi ilmiannon perusteella. Huumeita tai muuta rikosepäilyä ei tutkintaan liity.
Loviisan Sanomien saamien tietojen mukaan kyse on turkkilaislähtöisistä henkilöistä. Sundell ei vahvista kuulusteltavien ja mahdollisesti maahan laittomasti tulleiden kansallisuutta tutkinnallisista syistä.
  e-mail  Auli Silmäri

    [ Takaisin ]


onnittelut

Nimipäiviään viettää .
Onnea!