Pääuutiset
Järeä nosturilaiva Passat noutaa neljä 180 tonnin alusta
Tuima-luokan ohjusveneet myytiin Egyptin armeijalle

24.10.2006

Vuosina 1975-2000 Suomen merivoimissa palvelleet neljä Neuvostoliitossa valmistettua ohjusvenettä on myyty Egyptin puolustusvoimille, jossa ne kunnostetaan ja varustetaan aktiivikäyttöön.


Isnäsin satamassa runsaat kolme vuotta maanneet neljä Tuima-luokan ohjusvenettä on myyty Egyptin armeijalle. Ohjusveneet Tuima, Tuuli, Tyrsky ja Tuisku on jo siirretty Valkoon, jossa niitä valmistellaan parhaillaan laivakuljetusta varten. Raskaisiin kuljetuksiin erikoistuneen tanskalaisen nosturilaiva Passatin odotetaan saapuvan Valkoon torstaina. Laivan varustuksiin kuuluu järeä nosturi, joilla noin 180 tonnia painavat ohjusveneet on määrä nostaa perjantain aikana alukseen. Kaksi ohjusvenettä nostetaan laivan ruumaan ja kaksi kiinnitetään kannelle. Yksi ohjusvene painaa saman verran kuin kolme järeää veturia. Alusten pituus on 38,6 metriä, leveys 7,7 metriä, syväys 3,1 metriä ja korkeus 12 metriä.

Ohjusveneiden kuljetuksesta vastaavan DHL-yhtiön projektipäällikkö Jan Rautio oli niukkasanainen ohjusveneiden kaupasta, mutta myösi Passatin olevan jo Itämerellä matkalla Valkoon. Hänen mukaansa kaupassa välijättäjänä toimivan Patrian ja ostajan välillä on tehty sopimus, johon liittyy salassapitopykälä. Patrian johtaja Jukka Holkeri on yhtä vaitonainen sopimuksesta.

Ostaja halusi salassapitosopimuksen?

-Minä en vahvista tällaista tietoa, mutta en myöskään kiellä sitä. Julkaisemme mielellämme kaupat, jotka saamme julkistaa. Emme myöskään julkista kauppoja, joita ei ole tehty. Tämä asia ei mene siihen kategoriaan, että voisimme tämän julkistaa, sanaili Holkeri eilen.

-Yleisellä tasolla voin kertoa Patrian toimintatavoista niin, että haluamme pelata aina varman päälle, kun myydään sotamateriaalia tai muuta materiaalia, joka voisi päätyä asemateriaaliksi, niin pyydämme aina vientilupaa puolustusministeriöltä, joka pyytää ostajamaasta vielä lausunnon ulkoministeriöstä, valisti Jukka Holkeri.

Puolustusministeriön kirjaamosta löytyi puolustusministeri Seppo Kääriäisen 6.7.2006 allekirjoittama materiaalin maastavientilupa neljälle Tuima-luokan alukselle sekä aluksessa oleville moottoreille ja generaattoreille sekä muille asennetuille laitteille. Viejänä on Patria Aviation Oy Engines ja ostajana on Egyptin puolustusvoimat osoitteessa Korby El Kobba, Kairo.

Patria toimii kaupassa välittäjänä. Alukset omistaa edelleen Malmin lentoasemalla konttoria pitävän Markku Lehden omistama GS113 Warbird Consulting Oy, joka osti alukset merivoimilta vuonna 2003.

-Myynnissä ne ovat olleet enkä ole vielä saanut niistä maksua eli ne ovat vielä minun, kertoi Markku Lehti eilen. Myöskään Lehti ei eilen halunnut kommentoida Patrian ja egyptiläisten kanssa tehtyä kauppaa, vaan totesi asian olevan välittäjänä toimivan Patrian käsissä. Hänen mukaansa Isnäsin satamassa on aluksiin käynyt tutustumassa useita potentiaalisia ostajia Egyptistä, Vietnamista, Venäjältä, Ruotsista ja Englannista.

Tuima-luokan ohjusveneet ostettiin Suomeen Neuvostoliitosta vuosina 1974 ja 1975. Merivoimien käytössä ne olivat vuoteen 2000 saakka. Isnäsin satamassa on edelleen Markku Lehden omistama tukkivene Turunmaa, jonka Lehti aikoo pitää omassa käytössään.

-Tosin senkin kyllä myyn, jos joku tarjoaa siitä riittävästi rahaa, Lehti täsmensi.

Yli 15.000 hv:n tähtimoottorit

Ohjusveneiden moottorit olivat kiinnostaneet egyptiläisten lisäksi muitakin ostajia. Jokaisesta aluksesta löytyy kolme erittäin tehokasta 56-sylinteristä tähtimoottoria, jotka kehittävät yhteensä 15.000 hevosvoimaa. Tehoa on saman verran kuin Tarmo-luokan jäänmurtajassa.

Polttoainetta palaa pahimmillaan 1.000 litraa tunnissa. Tuiman ja Tuulen huippunopeus on noin 33 solmua ja Tuiskun ja Tyrskyn noin 40 solmua.

Neljän Tuima-luokan ohjusveneen osto Neuvostoliitosta hoidettiin 1970-luvun alussa vaivihkaa. Kaupat tehtiin ns. bilateraaliselta pohjalta eli kauppasumma kuitattiin suomalaisina vientituotteina. Alusten ostohintaa ei näin tarvinnut laittaa puolustusbudjettiin.

Salamyhkäistä oli alusten tulevan henkilöstön koulutuskin. Tuima-ohjusveneissä aikoinaan viestiupseerina palvellut porvoolainen Juhani Kotilainen kertoi Loviisan Sanomissa syksyllä 2003 koulutusmatkan olleen melkoinen kokemus. Jo asiasta kertominen tapahtui suuressa luolassa koko 40-henkiselle joukolle yhtäaikaa. Nelikuukautisesta reissusta itänaapuriin ei saanut hiiskua sanaakaan ulkopuolisille.

Kotilainen muisteli Tuima-alusten olleen erittäin merikelpoisia. Myös nopeutta löytyi, mutta polttoainettakin hupeni. Viime vaiheessa ohjusveneet muuttuivat nopeiksi miina-aluksiksi.
  e-mail  Arto Henriksson

    [ Takaisin ]


onnittelut

Nimipäiviään viettää .
Onnea!