Pääuutiset

Aktian antolainaus lisääntyi 14% Loviisan seudulla - asuntoluotoille kysyntää Koskenkylässä
19.08.2002

Aktian Itä-Uudenmaan aluejohtaja Henrik Wikström


Loviisan seudun Aktia-pankin ja koko Aktia-konsernin anto- ja ottolainausluvut ovat tänä vuonna kasvaneet selvästi markkinoiden keskimääräistä kehitystä ripeämmin.

1. Katso Lovarin video misseistä Loviisassa (klikkaa hiirellä)
2. Katso Lovarin video Gallerian hiusnäytöksestä (klikkaa)

Loviisan seudun Aktia-pankin ja koko Aktia-konsernin anto- ja ottolainausluvut ovat tänä vuonna kasvaneet selvästi markkinoiden keskimääräistä kehitystä ripeämmin. Kotitalouksille myönnettyjen luottojen määrä kasvoi Aktiassa 32,8 prosenttia, kun vastaava luku rahoituslaitoksilla keskimäärin oli 18,6 prosenttia.

Asuntoluottoja Aktia on myynyt tänä vuonna 38 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana, kun asuntoluottomarkkinoiden keskimääräinen kasvu oli 24,9 prosenttia. Aktian Itä-Uudenmaan aluejohtaja Henrik Wikström luonnehti eilen kuluvan vuoden ensimmäistä puoliskoa Aktia-konsernille "melko tyydyttäväksi" ja Aktian Itä-Uudenmaan alueelle piirun verran paremmaksi eli "tyydyttäväksi".

Pankin tulos koko vuoden tulos heikkenee alhaisen korkotason seurauksena viime vuotista pienemmäksi, mutta varsinaiseen tulosvaroitukseen ei Wikströmin mukaan ole Aktiassa aihetta. Liikevoittoa kertyi vuoden alkupuoliskolla 12,4 miljoonaa euroa, mikä oli 33 prosenttia viime vuoden alkupuoliskoa vähemmän. Myös oman pääoman tuotto putosi 10 prosenttiin.

Antolainaus Loviisan seudulle kasvoi 14 %

Loviisan ja Koskenkylän konttoreiden ottolainaus kasvoi pankinjohtaja Erkki Tuormaan arvion mukaan varovaisesti 4-5 prosenttia, kun sensijaan antolainaus kasvoi peräti 14 prosenttia. Merkittävä osa kasvusta syntyi Koskenkylän konttorissa, jossa asuntolainoja myytiin ennätysmäärä. -Tänä vuonna Koskenkylän rakentamisbuumi näkyy selvästi asuntolainojen määrän kasvuna. Meidän konttori sijaitsee sopivasti alueella, jossa rakennetaan paljon uusia asuntoja, Tuormaa kertoi.

Vielä viime toukokuussa Wikström ja Tuormaa kertoivat, että koko Aktia-konsernin kolmen ensimmäisen kuukauden lainananto oli kasvanut 14 prosenttia ja ottolainaus eli säästäminen 8 prosenttia, kun sensijaan vastaavat luvut olivat Loviisassa, Porvoossa ja Sipoossa nolla prosenttia ja miinus yksi prosentti. Kesän kuluessa Itä-Uusimaa on kivunnut kiinni ja ohi Aktian valtakunnallisen kasvutahdin. Loviisan seudun konttorit ovat Tuormaan mukaan saaneet alkuvuonna noin 350 uutta asiakasta.

Pankinjohtajien mukaan kaikien pankkien tulosta heikentää tänä vuonna alhainen korkomarginaali, jonka keskiarvo on Aktiassa pudonnut viime vuoden 3,5 prosentista kolmen prosentin pintaan. Myönteisenä seikkana Wikström näki rahastosäästämisen suosion kasvun, mikä jatkui 15 prosentilla pääomamarkkinoiden heikosta kehityksestä huolimatta. Aktia-konserni saa 15.9. uuden toimitusjohtajan, kun Folkhälsanin toimitusjohtaja Mikael Ingberg siirtyy Aktian konsernin johtoon. (AH)


  e-mail  Arto Henriksson

    [ Takaisin ]


onnittelut

Nimipäiviään viettää .
Onnea!