Ostotarjous jätetty Valkon kirkosta

Rakennus on ollut vajaakäytöllä. Kirkkovaltuusto hyväksyi tarjouksen 17. joulukuuta. Kauppa vaatii vielä tuomiokapitulin ja kirkkohallituksen hyväksynnän.

VALKO Valkon kirkko saattaa vaihtaa omistajaa tänä vuonna. Kirkosta on jätetty yksi ostotarjous, joka on hyväksytty kirkkovaltuustossa 17. joulukuuta

Kirkko ehti olla myynnissä noin vuoden. Siitä pyydettiin hieman alle 100 000 euroa.
– Tarjouksen jättäjä ei ole Loviisasta, Loviisanseudun seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Jens Nybondas kertoo.

Tarjoussummaa ei kerrota julkisuuteen, sillä myynti vaatii vielä tuomiokapitulin ja kirkkohallituksen hyväksynnän. Nybondas veikkaa, että hyväksyntä saadaan kevään aikana.
– Tarkemmin en osaa arvioida.

Myynnissä oleva rakennus on pinta-alaltaan 550 neliömetriä. Tiloissa sijaitsee 55 neliömetrin asunto. Tontin pinta-ala on 2248 neliömetriä.
Sisällä on kirkkosalin lisäksi kolme kerhotilaa, eteinen ja keittiö.

Vuosi sitten kiinteistön ylläpitokulujen arvioitiin olevan vuodessa noin 20 000 euroa.
Tänäkin vuonna kirkon käyttö on ollut vähäistä.
– Se on ollut melko vajaakäytössä. Siellä on jotain toimituksia suoritettu, mutta ei aktiivisesti, Nybondas kertoo.

Osin merimieskirkon rahoilla

Merimieskirkko osallistui pienellä summalla vuonna 1967 valmistuneen ja 1968 virallisesti käyttöön otetun kirkon rakentamiseen. Rakennus maksoi noin 300 000 markkaa, josta Merimieskirkko kustansi 30 000 markkaa.

Rakennuksen toisesta sisäänkäynnistä pääsee merimiesten aikanaan käyttämään tilaan, jossa on huoneen lisäksi keittiö. Tontti on Loviisan kaupungin lahjoittama ja kuuluu kauppaan.

Valkon kirkko ei ole ainoa kiinteistö, joka on jäänyt käyttöasteeltaan vähäiseksi.
Nybondas kertoo, että seurakuntayhtymässä pohditaan rauhassa kiinteistöstrategiaa. Loviisanseudun seurakuntayhtymällä on 38 erilaista kiinteistökokonaisuutta.

– Suunnittelemme ja mietimme, mitä kiinteistöjä me tarvitsemme tulevaisuudessa ja mistä voisimme mahdollisesti luopua. Myynnissä ei ole suoranaisesti mitään tällä hetkellä, Nybondas sanoo.

Hän sanoo, että välitöntä tarvetta luopua kiinteistöistä ei ole. Asioita harkitaan ja mietitään rauhassa.