Osassa E18-moottoritietä voi saada ajaa 120 km/h jo huomenna

 Liikennevirasto ottaa huomisesta torstaista alkaen käyttöön nopeusrajoitusten siirtymäajat valtatie 7:llä Kehä kolmosen ja Haminan välillä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että hyvissä sää- ja keliolosuhteissa Loviisasta länteen ja itään nopeusrajoitus voidaan nostetaa valoisaan aikaan 120 kilometriin tunnissa. Muulla tieverkolla talviajan nopeusrajoitukset pysyvät edelleen voimassa.

 

VALTATIE 7 Pimeään aikaan tai talvisissa keliolosuhteissa myös yllä mainittujen teiden korkein mahdollinen nopeusrajoitus on 100 km/h tai huonoissa ajokeleissä 80 km/h.. Siirtymäajan nopeusrajoitukset ovat voimassa kesänopeuksien voimaantuloon asti. Tavallisesti Suomessa siirrytään takaisin kesänopeuksiin maalis-huhtikuun vaihteessa.

– Keväisin ajokeli on monesti parempi kuin keskitalvella esimerkiksi lisääntyneen valon ansiosta. Tämä mahdollistaa tietyillä vaihtuvien nopeusrajoitusten teillä 120 km/h nopeudet hyvissä ajo-olosuhteissa jo ennen kesänopeuksiin siirtymistä, valaisi Liikenneviraston liikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman.

Liikennemerkkien ohella suurinta sallittua nopeutta säätelevät myös muut liikennesäännöt. Tieliikennelaki velvoittaa kuljettajaa ottamaan huomioon muun muassa tien kunnon, sään, kelin, näkyvyyden ja liikenneolosuhteet. Viisaat kuskit tietävät, että turvallinen ajo voi edellyttää toisinaan huomattavasti alempaa nopeutta kuin liikennemerkki sallii, kertoi Liikennevirasto tiedotteessaan.