Onnelan laajennuksen kokonaiskustannusarvio 3,1 miljoonaa euroa

Pääpiirustukset. Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta käsittelee Onnelan laajennuksen pääpiirustuksia ja kustannusarviota kokouksessaan torstaina.
Palvelutalo Onnelan laajennuksen on määrä olla valmis kesällä 2020.

LOVIISA Elinkeino- ja infrastruktuurilautakunta käsittelee Onnelan laajennuksen pääpiirustuksia ja kustannusarviota kokouksessaan torstaina.

Laajennus on mukana kaupungin tämän vuoden investointiohjelmassa omarahoitteisena hankkeena. Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arcadia Oy.

Laajennuksen koko on 1 185 kerrosneliömetriä. Laajennukseen tulee 15 asuntoa, joiden koko on 25 neliötä. Lisäksi rakennukseen tulee palvelukeittiö ja ruokala, jonka mitoituksessa on huomioitu Kyrkoby skolan tarve.

Laajennukseen tulee lisäksi muun muassa saunaosasto, henkilöstön sosiaalitilat, oleskelupiha sekä yhdyskäytävä vanhaan osaan.
Laajennukseen tulee maalämpö. Ulkoseinien kantava rakenne tehdään massiivipuuelementistä.

Laajennuksen seurauksena nykyiseen rakennukseen tulee muutoksia. Vanhan osan ruokailutilojen paikalle rakennetaan yksi asunto. Muutostyön ja laajennuksen jälkeen Onnelassa on asukaspaikkoja yhteensä 30.

Hankkeen kustannusarviosta laajennuksen osuus on 3 050 000 euroa. Nykyisen rakennuksen muutostyöt maksavat 97 000 euroa.
Laajennusosa rakennetaan 1.5.2019 – 1.7.2020 ja nykyisen rakennuksen muutostyöt toteutetaan 1.8. – 1.11.2020.