Omakotitalon keittiössä kärähti Tesjoen Vanhansillantiellä

Vanhansillantien päädyssä ollut omakotitalo kärsi savu- ja nokivaurioita tulipalon alussa maanantainiltana. Kuva: Arto Henriksson.
Keittiön sähköliedeltä alkanut palo aiheutti mittavat savuvahingon Tesjoen Vanhansillantiellä Loviisassa maanantai-iltana kello 21.35 aikoihin.

TESJOKI Asukas oli katsellut televisiota, kunnes oli havahtunut sankkaan savunmuodostukseen keittiössä. Mies oli soittanut hätäkeskukseen, joka lähetti paikalle useita sammutusyksiköitä Loviisasta, Valkosta, Porvoosta ja Päijät-Hämeen puolelta. Myös ambulanssi ja poliisi kutsuttiin paikalle.

Palokunnan savusukeltajat saivat autettua asukkaan ulos asunnosta sekä tuotua sähköliedellä kärynneet ruoka-ainekset sekä irtaimistoa pihalle ja keittiön kaapistoja tavoitelleet liekit sammumaan nopeasti. Palokunta aloitti nopeasti myös savutuuletuksen, mutta puurakenteinen omakotitalo kärsi pahoista noki- ja savuvaurioista, ja asukas joutui viettämään yönsä muualla.

Omakotitalon uhkaavaan palonalkuun hälytettiin useita yksiköitä Loviisasta, Valkosta ja Porvoosta. Kuva: Arto Henriksson.