Olavi Kalevan työ kaupunginjohtajana päättyi (uutista täydennetty)

Loviisan kaupunginjohtaja Olavi Kaleva on jättänyt tehtävänsä.

LOVIISA – Yhteistyöedellytysten merkittävästi vaikeuduttua Loviisan kaupunginhallituksen kanssa kaupunginjohtaja Olavi Kaleva on yhteisymmärryksessä kaupunginhallituksen kanssa päätynyt ratkaisuun, jossa hän on vapaaehtoisesti jättänyt erohakemuksensa Loviisan kaupunginjohtajan tehtävästä, Loviisan kaupunki tiedotti tänään tiistaina kello 15.33.

Olavi Kaleva kertoi heti tiedotteen julkaisun jälkeen, ettei hän halua enää palata koko asiaan. Hän lisäsi, ettei hän ymmärrä syntynyttä tilannetta.

– Päädyin vapaaehtoiseen ratkaisuun ja lopetan työt heti, eli en ole enää käytettävissä.

Kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen välisistä ristiriidoista on liikkunut huhuja jo jonkin aikaa. Kaksi viikkoa sitten kaupunginhallitus vaati selvitystä Kalevalta elinkeinoasiaan liittyvästä kysymyksestä. Maanantai-iltana Kaleva antoi selvityksen, joka liittyy erääseen tonttikauppaan. Kaupunginhallitus halusi Kalevalta lisäselvityksiä. Niitä Kaleva ei kuitenkaan enää antanut, vaan veti tilanteesta johtopäätöksensä.

Kalevan Loviisan kaupungin kanssa tekemän johtajasopimuksen mukaan ”kaupunginjohtaja toimii läheisessä yhteistyössä luottamusmiesjohdon kanssa.”

”Mikäli tulee tilanne, jossa kaupunginjohtajaa kohtaan syntyy luottamuspula eikä tilannetta saada normalisoitua neuvotteluteitse, on kaupunginjohtajalla, pitkien ja kalliiden oikeudenkäyntien välttämiseksi oikeus saada erokorvaus, mikäli hän tällaisessa tilanteessa eroaa vapaaehtoisesti ilman että kaupunginhallituksella taikka kaupunginjohtajalla olisi muita vaatimuksia tai että asia riitautettaisiin. Erokorvauksen suuruus on kuuden kuukauden palkkaa vastaava summa, sopimuksen tekohetkellä 49 500 euroa.”, todetaan johtajasopimuksessa.

”Ongelmat yleensä eskaloituvat”

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén (r.) kertoo, että syntynyt tilanne ei koske yksittäistä elinkeinoasiaa.

– Jossain vaiheessa ongelmat yleensä eskaloituvat. Tässä asiassa ei ole kysymys yksittäisestä asiasta, hän sanoo ja lisää, että keskusteluja on matkan varrella käyty.

– En halua katsoa peruutuspeiliin, vaan katsoa eteenpäin rakentavassa hengessä.

Syntyneessä tilanteessa kaupunginhallitus on ollut kaupunginhallituksen puheenjohtajan mukaan yksimielinen.

Kaleva oli jätänyt eroanomuksensa tiistaiaamuna.

Kaupunginhallitus pitää ylimääräisen kokouksen huomenna keskiviikkona. Silloin katsotaan, miten uuden kaupunginjohtajan hakuprosessi pannaan liikkeelle.

Vt. kaupunginjohtajana toimii kaupungin hallintojohtaja Kristina Lönnfors.

Lisäys juttuun johtajasopimuksen sisällöstä kello 16.07.

Lisäys juttuun kaupunginhallituksen puheenjohtajan Mia Heijnsbroek-Wirénin kommentein kello 16.25.

LS: Loviisan kaupunginjohtaja Olavi Kaleva jättämässä tehtävänsä.