Nordström -yhtiöiden ex-johto valittaa hovioikeuteen käräjien tuomiosta

Perustivat kilpailijan. Nordström-yhtiöiden ex-toimitusjohtaja ja ex-myyntijohtaja saivat tuomiot luottamusaseman väärinkäytöstä ja avunannosta. Kaksikon maksettavaksi määrättiin yli 300.000 euroa. Vakavin syyte yrityssalaisuuden rikkomisesta hylättiin. (Kuvakaappaus verkkosivuilta).
Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa perjantaina tuomitut Nordström -yhtiöiden entiset johtajat valittavat tuomioistaan Helsingin hovioikeuteen. Entinen toimitusjohtaja tuomittiin 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja avustaja sataan päiväsakkoon. Lisäksi kaksikko määrättiin maksamaan erilaisia korvauksia yli 300.000 euroa.

LOVIISA/HAMINA/PORVOO Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi 19.1.2018 tuomion Nordström-yhtiöiden yrityssalaisuuksien rikkomista koskevassa asiassa. Kaksikon asianajaja lähetti maanantaina medialle tiedotteen, jossa todettiin, että äräjäoikeus hylkäsi ensisijaiset syytteet ja velvoitti valtion korvaamaan vastaajien oikeudenkäyntikuluja noin 100 000 eurolla.

– Käräjäoikeus hyväksyi luottamusaseman väärinkäyttämistä koskeneen vaihtoehtoisen syytteen. Syyte hyväksyttiin, koska käräjäoikeus katsoi entisen toimitusjohtajan valmistelleen vielä toimisuhteensa aikana kilpailevaa liiketoimintaa. Käräjäoikeus arvioi tämän olevan osakeyhtiölain vastaista, toedotteessa todetaan.

– Päämieheni ovat tyytyväisiä siihen, että pääsyyte hylättiin kokonaan. Siltä osin kuin käräjäoikeus hyväksyi vaihtoehtoisen syytteen, tuomio on epäonnistunut. Myös toimitusjohtajalla on oikeus vaihtaa työpaikkaa ja valmistella tätä toimisuhteensa aikana erityisesti, kun mistään kilpailukiellosta ei ollut sovittu Nordström-yhtiöiden kanssa”, toteaa vastaajien avustaja asianajaja, oikeustieteen tohtori Kai Kotiranta.

– Tulemme valittamaan tuomiosta hovioikeudelle. Lähdemme siitä, että myös vaihtoehtoinen syyte tulee siellä hylätyksi, jatkaa Kotiranta tiedotteessa.

Myös Nordström -yhtiöt ilmoittivat maanantaina harkitsevansa jatkotoimia.

– Nordström-yhtiöt ovat luonnollisesti helpottuneita käräjäoikeuden ratkaisusta siltä osin kuin syyte menestyi. Yhtiöt harkitsevat nyt omalta taholtaan mahdollisia jatkotoimia sekä käräjäoikeuden tuomion että vastaajien mahdollisen muutoksenhaun johdosta, kerrottiin Nordström -yhtiöistä maanantaina.

LS 19.1.2018: Nordström-yhtiöiden ex-johdolle ankarat tuomiot luottamusaseman väärinkäytöstä.