Näverkärrin silta uusitaan kokonaan

Merkki kertoo. Tämä merkki kertoo Ruotsinkylässä yhdentoista kilometrin päässä olevasta siltatyömaasta. Kuva Tuija Lassila
Siltatyö katkaisee liikenteen Lindkoskentieltä Lapinjärvellä. Liikenne ohjataan yli kolmenkymmenen kilometrin mittaiselle kiertotielle.

LAPINJÄRVI/LOVIISA Lapinjärven ja Loviisan välissä kulkeva Lindkoskentie/Ruotsinkyläntie katkaistaan liikenteeltä Näverkärrin sillan uusimisen ajaksi Lapinjärvellä ensi maanantaina aamuyhdeksältä. Silta sijaitsee Forsströmintien ja Jordaksentien välissä.

Työn aikana ajoneuvoliikenne ohjataan 34,4 kilometrin mittaiselle kiertotielle. Kiertotie on pitkä, mutta siihen on syynsä.
– Meidän on pakko reitittää kiertotiet valtion teitä pitkin. Me emme saa käyttää muita teitä, Uudenmaan ELY-keskuksen projektipäällikkö Terhi Siltanen kertoo.
Hän arvioi, että paikalliset varmasti tietävät tai löytävät lyhyempiä reittejä.

Kiertotie kulkee Elimäentien (tie 1792), Musantien (tie 11949), Heikinkyläntien (tie 11933) ja Kauravainiontien (tie 11959) kautta.

Tie avataan jälleen liikenteelle viimeistään lauantaina 16. kesäkuuta.

Siltanen kertoo, että tie voidaan avata aikaisemminkin, mikäli työt valmistuvat ennen sitä. Kevytliikenne pääsee työmaan ohi väliaikaista reittiä pitkin viisi päivää kestävän korjauksen aikana.

Laattasillasta putkisillaksi

Projektipäällikkö Terhi Siltanen kertoo, että Näverkärrin silta kokee täydellisen muodonmuutoksen.
– Nykyinen silta on betoninen laattasilta jossa on kiviset maatuet. Silta puretaan kokonaan ja vaihdetaan teräksiseksi putkisillaksi.

Korjauksien myötä silta levenee hieman.
– Nykyisen sillan leveys kaiteiden välissä on 5,85 metriä ja putkisillan valmistumisen jälkeen tien leveys tuolla kohdalla tulee olemaan 7 metriä.

Siltanen kertoo, että sillan uusimisen jälkeen mahdolliset painorajoitukset poistuvat.
Nykyinen silta on rakennettu vuonna 1932. Edellinen korjaus tehtiin vuonna 2005.

Vaihtoehto. Ely-keskuksen kiertotie on pitkä ja kiemurainen. Kuva Uudenmaan Ely