Nalcolle kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto

Palkittu. Tesjoella toimiva Nalco Finland Manufacturing Oy sai Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon. Palkinnot jaettiin 16.4. Kemiat kohtaavat -tilaisuudessa Helsingissä. Kuvassa SHEQ Manager Karin Vuojärvi (vas), tehtaanjohtaja Ulf Nordling ja laborantti ja työsuojeluvaltuutettu Elina Ekman. Kuva Matti Matikainen
Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto kannustaa kemianteollisuuden yrityksiä ja oppilaitoksia turvallisuustyön kehittämiseen.

HELSINKI, TESJOKI Pienten yritysten sarjan voitti Tesjoella toimiva Nalco Finland Manufacturing Oy. Yrityksessä koko henkilöstö on vahvasti mukana turvallisuustyössä.

Turvallisuusosaamista vahvistetaan mittavalla koulutuksella ja havainnot kattavat myös turvallisen käyttäytymisen. Yrityksen toiminta ja sen tulokset osoittavat, että myös pienessä yrityksessä vahva kehittäminen on mahdollista.

Keskisuurten yritysten sarjan voittaja on Kraton Chemical Oy. Suurten yritysten sarjan voitti Neste Oyj.

Palkintoja oppilaitoksille

Oppilaitossarja nostaa esille oppilaitosten roolia nuorten turvallisuusajattelun ja -osaamisen kehittämisessä. Oppilaitossarjassa palkittiin Centria-ammattikorkeakoulun prosessi- ja materiaalitekniikan, kemiantekniikan koulutusohjelma.

Palkintoraati jakoi myös kunniamainintoja, jotka saivat Borealis Polymers Oy ja Nokian Renkaat Oyj.

Oppilaitossarjassa erityismaininnan saivat Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu, Helsingin yliopiston kemian osasto ja Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu.

”Vahvaa paneutumista”

– Palkintoraadin työ oli suorastaan riemastuttavaa. Hakemukset osoittivat vahvaa paneutumista kokonaisvaltaiseen turvallisuuden kehittämiseen. Samalla sekä yritykset että oppilaitokset olivat tehneet aivan uusia avauksia, joista on hyötyä laajemminkin turvallisuuden kehittämisessä. Erityisesti kannustamme kilpailussa esille tulleiden hyvien käytäntöjen jakamiseen ja hyödyntämiseen, kertaa raadin ajatuksia kilpailun koordinaattori Merja Vuori Kemianteollisuus ry:stä.

Palkinnot jaettiin 16.4.2019 Kemiat kohtaavat -tilaisuudessa Helsingissä. Palkinto on aiemmin jaettu kolme kertaa, vuosina 2010, 2014 ja 2017. Oppilaitossarja oli nyt mukana kilpailussa toista kertaa. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Kemianteollisuus ry, Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry. Tänä vuonna mukana raadissa oli ensi kertaa myös Opetushallitus. Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto on osa Responsible Care – vastuullisuusohjelmaa ja Turvallisuuskumppani -yhteistyötä.