Naapurikaupungin parkkisakoista johtotason sanailua Twitterissä

Porvoossa saa olla tarkkana pysäköidessään autonsa. Kuva: Kristoffer Åberg
Porvoon parkkipirkot eli pysäköinninvalvojat ovat tunnettuja nopeudestaan. Loviisan kaupunginjohtajan mielestä liiankin nopeita.

PORVOO / LOVIISA Naapurikaupungin pysäköinninvalvonta innoitti kaupunginjohtajat sanailuun eilen yhteisöpalvelu Twitterissä.

”Porvoolla alkaa olla sellainen maine pysäköintisakkojen kirjoittamisen yli-innokkuudesta, että vaikuttaa jo haluun käydä siellä… Ja pitää kai varoa ajamasta liian hiljaa koska varmaan ne tulkitsevat pysäköimiseksi ja sakottavat”, Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom sanaili.

Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula vastasi, että kieltämättä Porvoon maine tehokkaan pysäköinninvalvonnan osalta on oikea.

”Pysäköintivirhemaksu ei myöskään luonnollisesti ilahduta ketään. Kuitenkin se on vältettävissä huolellisella sääntöjen noudattamisella”, Ujula opasti. ”Pysäköinninvalvonnan ammattilaiset tekevät työtään.”

Loviisan kaupunginjohtajaa vastaus ei täysin tyydyttänyt. Hän katsoi, että naapurikaupungissa ei ole kysymys liikenneturvallisuudesta vaan rahastamisesta. ”Jospa vaan rajalla ottaisitte kaikilta pääsymaksun?”

Keskusteluketjuun osallistuivat muutkin. Eräälle Oker-Blom vastasi, ettei ole saanut yhtäkään sakkoa Porvoossa, mutta että Porvoon parkkisakoista hän on kuullut paljonkin kritiikkiä.

”Tulkaa tänne itään asioimaan, täältä löytyy Porvoota paremmin maksuttomia paikkoja”, vinkkasi kotkalaisen kehitysyhtiö Cursorin community manager eli nettiyhteisövastaava Erna Gronow.

Kuvakaappaukset Oker-Blomin ja Ujulan Twitter-tileiltä.

 

Linkki: LS pääkirjoitus 16.11.2018 ”Raakaa parkkirahastusta Porvoossa”