Valtion korjausvelkakohteen työt haittaavat liikennettä neljän viikon ajan.

KOSKENKYLÄ Koskenkylän ja Myrskylän välisen tieosuuden kunnostus on täydessä vauhdissa. Työkoneet ovat ilmestyneet Myrskyläntielle ja ensimmäiset kilometrit vanhaa päällystettä on jo rouhittu pois.

– Työt ovat alkaneet suunnitelmien mukaisesti ja kestävät noin neljä viikkoa. Kevään oikukkaat säät voivat tosin venyttää aikataulua, kun päällystystyötä joudutaan tekemään sään armoilla. Päällystyön valmistuttua tehdään vielä viimeistelyä ja tiemerkinnät noin kahden viikon kuluessa päällystystyön valmistuttua, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen projektipäällikkö Tuomas Vasama kertoo.

1,1 miljoonaa euroa maksavien korjauksien aikana tiestä poistetaan poikittaisepätasaisuuksia ja uusitaan päällyste.

Loviisan seudun valtionkorjausvelkaohjelmassa mukana olevat tieosuudet ovat Mt 167:n urakan jälkeen käytännössä tehty. Suurimmat tienparannukset tehtiin viime vuoden aikana.
Suurin urakka oli kuutostien päällystys Koskenkylästä Pukarolle. Lisäksi erittäin huonossa kunnossa ollut Lapinjärventie sai uuden päällysteen sekä sen kantavuutta korjattiin ja Valkontie päällystettiin.

Vuoteen 2018 saakka kestävällä korjausvelkaohjelmalla korjataan niukan rahoituksen seurauksena rapistunutta väyläverkkoa.
Kuluvana vuonna maassamme käytetään 200 miljoonaa euroa erilaisiin väyläkorjauksiin. Vuosina 2016 – 2018 rahaa kuluu korjauksiin yhteensä 600 miljoonaa euroa.