Myös isoja kannattaa havitella

Ruotsalaisen Northvoltin edustajat ovat tällä viikolla kierrelleet Suomessa etsimässä paikkaa uudelle akkutehtaalleen. Yhtiö on valinnut kahdeksan aluetta Ruotsista ja kaksi Suomesta, joihin se haluaa tutustua tarkemmin ennen lopullista sijoituspäätöstä. Viime tiistaina yhtiön edustajat saapuivat Kotka-Haminan alueelle tutustumaan tarjoukseen, jossa on mukana monia kaakkoissuomalaisia toimijoita.

Kotkan kaupungin ja kehitysyhtiö Cursorin tiedotteen mukaan Kotkan ja Haminan seudulla on kaikki, mitä Northvolt tehtaalleen vaatii – ja enemmänkin. Cursorin mukaan Kotka-Haminan alueen ehdoton valtti on logistiikka, koska Suomen logistinen solmukohta sijaitsee Kaakkois-Suomessa.

Lisäksi Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääsee Kotkasta tunnissa E18-moottoritietä pitkin, ja juna Pietariin kulkee alueen kautta. Hamina-Kotka on Suomen suurin vientisatama, josta on jatkuvat yhteydet maailmalle.

Ruotsalaisyhtiön edustajat matkustavat Kotkan ja Haminan vaihtoehtojen jälkeen vielä yhteen kohteeseen Ruotsissa, jonka jälkeen kaikki kymmenen ehdokasta on käyty lävitse.
Kesäkuun loppuun mennessä yhtiön on tarkoitus karsia vaihtoehdot kahteen. Näille paikkakunnille on tarkoitus aloittaa myös ympäristölupien hakeminen.

Ruotsalaisyhtiön valintaprojektia johtavan Peter Nygårdin mukaan akkutehdas tarvitsee sijoituspaikallaan paljon maata, sähköenergiaa ja vettä. Sen lisäksi yhtiö edellyttää, että sijoituspaikan ympäristön on oltava viihtyisä, jotta yhtiö voi palkata työntekijöitä ja ihmiset haluavat muuttaa paikkakunnalle.

Kotka-Haminan mahdollisuuksia kymmenen paikkakunnan sijoituspaikkakilpailussa on vaikea arvioida. Ruotsalaisyhtiön edustajat ovat todenneet, ettei ruotsalaisilla sijoituspaikoilla ole valintatilanteessa kotikenttäetua, vaan valinta tehdään teknis-taloudellisin perustein.

Vaikka Vaasan seudulla on entuudestaan erityisen vahva sähkötekniikkateollisuuden klusteri sekä alan osaamista, on Kotka-Haminalla etuna vahva logistiikkaklusteri ja osaaminen sekä Helsinki-Vantaan kansainvälisen lentokentän läheisyys.
Lisäksi länsirannikolla on useiden isojen tehdas- ja rakennushankkeiden takia jo huutava pula työvoimasta, kun taas Kymenlaaksossa työvoimareserviä olisi runsaasti.

Noin 2 500 ihmistä työllistävän akkutehtaan perustaminen puolen tunnin ajomatkan päähän Kotka-Haminan alueelle heijastaisi työllisyysvaikutuksia myös Loviisan seudulle.
Loviisa tai laajemmin Itä-Uusimaa ei ehtinyt, hoksannut tai tohtinut lähteä suoraan kilpailemaan Northvoltin sijoittumisesta. Riittävästi tonttimaata, sähköenergiaa ja vettä olisi ollut täälläkin.

Samoin toimiva satama, rautatieyhteys sekä Etelä-Kymenlaaksoa jopa hieman paremmat yhteydet lentokentälle. Myös merellisiä ja luonnonläheisiä asuinympäristöjä oltaisiin myös Loviisan seudulla saatu kaavoitettua tehtaan henkilöstölle. Lisäksi ruotsalaisyhtiö olisi saattanut arvostaa myös Loviisan ruotsinkielistä palvelutarjontaa ja -kieliosaamista. Sillä argumentilla pyrittiin jo 1970- ja 80-luvuilla houkuttelemaan ruotsalaisyhtiöitä Loviisaan.

Noin 2 500 työntekijän Northvolt olisi monien mielestä liian iso pala Loviisan kokoiselle pikkukaupungille. Isoa kokoa on silti turha kursailla. Loviisa oli 1960-luvulla ehdolla Valmetin autotehtaan sijoituspaikaksi, ja pääsi aivan loppumetreille saakka, kunnes yhtiö valitsi sijoituspaikakseen toisen kahdesta vaihtoehdosta.

Värikkäiden vaiheiden jälkeen Uuteenkaupunkiin tuolloin noussut Valmet Automotiven autotehdas kukoistaa ja työllistää jo nyt 2 300 työntekijää, ja arvioi tehtaan henkilömäärän olevan tämän vuoden loppupuolella noin 3 700.

Myös Suomen ensimmäisen ydinvoimalan lobbaamista Loviisaan pidettiin aikanaan paikoin suuruudenhulluutena, kunnes silloisen kaupunginjohtajan K.G. Wahlströmin itseluottamus ja uurastus johti monien hämmästykseksi lopulta tulokseen.

Loviisa on maantieteellisesti laaja kaupunki erinomaisten liikenne-, vesi- ja energiayhteyksien ja luonnon äärellä lähellä pääkaupunkia. Erilaisten käsityö-, matkailu- ja muun pienyritystoiminnan lisäksi Loviisan on syytä olla mukana kilpailemassa myös isompien tehtaiden ja yritysten sijoittumisesta. Isoja kaloja kannattaa yrittää, vaikkei helposti saisikaan.