Myöhäisillan bussivuorot tarpeen

Loviisan ja Helsingin sekä Porvoon välisten linja-autovuorojen karsiminen on yllättänyt ja tyrmistyttänyt monet loviisalaiset joukkoliikenteen käyttäjät. Erityisesti illan viimeisen Helsinki – Loviisa -vuoron siirtäminen aiemmasta kello 00.40:sta aikaisempaan kello 22.15 vuoroon sekä Loviisa – Helsinki -vuoron siirtäminen aiemmasta kello 21.00:sta kello 18.55:een jurppii ymmärrettävästi niitä, jotka haluaisivat viettää esimerkiksi iltaa pääkaupunkiseudun riennoissa.

Vielä kehnommaksi supistuu joukkoliikennepalvelu niiltä helsinkiläisiltä tai porvoolaisilta, jotka jostain syystä haluaisivat osallistua viettää iltaansa Loviisassa. Pikkukaupungista on lähdettävä viimeistään kello 18.55 vuorolla. Aamuvarhaisten ja iltamyöhäisten vuorojen karsiminen koettelee myös linja-autoilla liikkuvia vuorotyöläisiä.

Vastaavasti pääkaupunkiseudulta tai Porvoosta ei käytännössä ole enää mahdollista käydä Loviisassa töissä, sillä aamun ensimmäinen vuoro lähtee Helsingistä kello 8.30 ja Porvoosta kello 9.30 ja on perillä Loviisassa vasta kello 10.05.
Vaikka bussivuorojen karsiminen kohdistuu arvatenkin niihin vuoroihin, joilla matkustajia on vähemmän, ovat aikataulun ääripäiden vuorot olleet sitäkin tärkeämpiä niiden käyttäjille.

Ongelma ei koske pelkästään Loviisasta itään ja länteen suuntautuvia yhteyksiä, vaan bussivuoroja on karsittu rankalla kädellä myös Loviisan ja Valkon sekä muiden Loviisan kylien välillä. Esimerkiksi lauantaipäivän viimeinen vuoro Loviisasta Valkoon lähtee 14.12 ja Valkosta takaisin Loviisaan 14.30. Autottoman on tultava kyliltä Loviisan iltarientoihin käytännössä taksilla tai kimppakyydillä.

Arkipäivisin vuoroja Loviisasta länteen ja itään on onneksi vielä tiheimmillään jopa alle tunnin välein. Loviisaa mainostetaan hyvien liikenneyhteyksien kaupungiksi, mitä se moottoritien ansiosta onkin. Varsinkin yksityisautoilijoille.

Pelkät leveät väylät eivät kuitenkaan riitä, jos joukkoliikenteen vuoroja supistetaan niin, etteivät autottomat pääse aamuvarhain tai yömyöhään liikkumaan.
Joukkoliikenteen toimivuus on tärkeä osa paikkakunnan palvelutarjontaa ja asumisviihtyvyyttä.

Tasan 40 vuotta ydinvoimaa

Sosiaalinen media pullisteli viikonloppuna Fortumin henkilöstön päivityksiä Loviisan voimalaitoksen 40-vuotisjuhlista, jossa Haminassa pidetyn lähes 400 henkilön juhlaillallisen tunnelma näytti olevan korkealla kuin Putte-possun nimipäivillä.
Suomen ensimmäinen ydinvoimalaitos, Fortumin Loviisan voimalaitoksen ykkösyksikkö, kytkettiin valtakunnan sähköverkkoon 8.2.1977 ja sähköntuotanto kaupalliseen käyttöön aloitettiin tasan 40 vuotta sitten toukokuussa 1977.

Fortumin Loviisan voimalaitosta ja sen henkilöstöä voi onnitella laitoksen erinomaisesta käyttöhistoriasta, kansainvälisen tason käyttökertoimista sekä hallitusta turvallisuushistoriasta, jotka tekevät siitä kiistatta yhden käytettävyydeltään maailman parhaista ydinvoimalaitoksista.

Loviisan voimalaitoksella on ollut merkittävä rooli myös ilmastotalkoissa. Mikäli Loviisa 1:n ja Loviisa 2:n koko käyttöaikana tuottama sähkö olisi tuotettu hiililauhdevoimalaitoksissa, olisi ilmakehään päässyt noin 230 miljoonaa tonnia hiilidioksidia.

Menestyksekäs historiakaan ei tietenkään takaa loistavaa tulevaisuutta, vaan hyvä käytettävyys, turvallisuus ja kannattavuus on ansaittava joka tunti ja päivä kerrallaan.
Hyvän ja tehokkaan toiminnan lisäksi siihen tarvitaan aina myös pieni ripaus onnea.
Onnea 40-vuotiaalle. Kop. kop.