Kuumaa hommaa. Jouko Komsa kolaa kuumaa asfalttia kuumassa säässä. Myös ratin takana saattaa kuumottaa. Kuva: Susanna Heiska
Koskenkylän ja Kotkan välinen moottoritie saa kolmannen eli viimeisen päällystekerroksensa kesän ja alkusyksyn aikana. Parhaillaan on menossa eteläisen osan asfaltointi Loviisaan saakka.

 

LOVIISA Moni autoilija on erityisesti kuluneen viikon aikana hikoillut auton ratissa ajaessaan Koskenkylästä Loviisaan, kun käytössä on pääosin vain yksi kaista, ja silläkin ajetaan tuskastuttavan hitaasti. Asfaltointityön vuoksi poikkeustilanne koskee kerralla noin kahdeksan kilometrin matkaa.

-Koko tämä osuus Koskenkylästä Loviisaan tehdään parin viikon aikana, joten työn alla on aika pitkä matka kerrallaan, työnjohtajana toimiva Oliver Veikkola kertoo.

Jos ratin takana kuumottaa, niin se on vielä pientä työmiesten oloihin verrattuna.

-Asfalttimassa on 150-asteista, joten tässä säässä ilma asfaltin yläpuolella on todella lämmintä, Jouko Komsa sanoo.

Tilannetta ei helpota se, että varusteista ei voi tinkiä helteelläkään.

-Nykyisten työsuojelumääräysten mukaan tässäkin hommassa pitää olla kypärät päässä, ihmettelen vaan että asteroidejako taivaalta putoaa, Jari Korhonen tuskailee.

Sotkamosta ja Kajaanista hommiin tulleet miehet kertovat tekevänsä 10-13-tuntista työpäivää koko kesän.

-Talvella sitten pidetään lomaa.

Kolmas kerros

Etelänpuoleisen tieosuuden asfaltoi NCC.

-Valmiin päällystyksen paksuus on 17 senttimetriä, joten nyt tällä kolmannella kerralla asfalttia tulee viisi senttiä lisää, projektijohtaja Kari Kytömäki työyhteenliittymä Pulterista kertoo.

Kytömäen mukaan työt ovat kokonaisuudessaan sujuneet suunnitelmien mukaan.

-Päällyste on jonkun verran urautunut, mutta mitään yllättävää ei ole tullut vastaan.
Varsinaisen tieosuuden valmistuttua tehdään sillat ja rampit.

-Tällä osuudella työ kestää vielä vajaat kaksi viikkoa, ja sen jälkeen elokuun kahdella viimeisellä viikolla tehdään pohjoisen puolen kaistat Loviisasta Koskenkylään.

Pohjoisella osuudella työn tekee Skanska.

-Pohjoispuoli on vanhan leveäkaistatien pohjalla, jonka vuoksi viimeinen kerros voidaan tehdä niin sanotulla remix-menetelmällä. Siinä vanhaa pintaa lämmitetään ja rouhitaan uuden pinnoitteen sekaan, ja päällystettä tulee vain kaksi senttiä lisää, Kytömäki kertoo.

Hitaasti hyvä tulee

Helteellä massa kovettuu hitaammin, mutta sade estäisi työt kokonaan.

-Helteellä kaista jäähtyy hitaammin eli menee seuraavaan päivään ennen kuin liikenne pääsee uudelle päällystykselle. Työn tekeminen itsessään sujuu hyvin kun muistaa nesteytyksen ja tauottaa kaveria. Sateella päällystystyötä ei voisi tehdä ollenkaan, Oliver Veikkola sanoo.

Veikkolan mukaan nopeusrajoitusten noudattaminen tietyöosuuksilla vaihtelee. Rajoitusten mukaan ajavien perään syntyy jonoja.

-Kyllä monet ajavat liian kovaa. Kuulin että maanantaina oli ollut hetken aikaa nopeusvalvonta Loviisan päässä, mutta tiukempikin valvonta olisi kyllä todella tervetullutta, Veikkola sanoo.