Modernit tilat Hembackan lapsille

Kivat tyynyt. Sisarukset Nea (edessä) ja Sara leikkivät uusilla jättityynyillä. Kuva Susanna Heiska
Hembackan päiväkoti Liljendalissa sai lisää tilaa, kun pihan toiselle laidalle tuotiin 120-neliöinen parakki.

LILJENDAL Vaaleankeltaisessa parakissa on vielä avaraa.
– Toimme tänne ensihätään vanhoja kalusteita, kun emme ole vielä saaneet uusia, päiväkodin johtaja Sofia Lindstedt kertoo.

Parakissa on kaksi eteistä, kolme wc:tä ja kolme yhtä suurta huonetta tai tilaa. Toisen laitimmaisen huoneen nurkassa on jääkaappi ja keskilattialla ruokapöydät lapsille.

Keskimmäisessä on yhdellä seinällä suuret taulut, joihin on helppo kiinnittää lasten piirustuksia ja vastakkaisella seinällä lelu- ja kirjahylly. Toisessa laitahuoneessa on muutama sänky, ja jotain uuttakin, suuria värikkäitä lattiatyynyjä.

– Parakissa ovat isoimmat lapset, ja heistä vain muutama nukkuu enää päivällä. Heitä varten tarvitaan muutama sänky, ja lattiatyynyillä voi sitten lepäillä ja vaikka kuunnella satuja.

Kalusteita odotetaan

Uusia ja moderneja kalusteita odotetaan innolla.
– Olemme valinneet uudet kalusteet yhdessä henkilökunnan kanssa. Istuimet ovat Iskun Mukula-kalustesarjaa ja pöydät tulevat myös Iskusta, Lindstedt kertoo.

Iskun esitteen mukaan Mukula-kalustesarja on uudenlainen ja raikas kalustesarja muun muassa päiväkoteihin. Sen ominaisuuksiin kuuluvat äänen vaimentaminen ja iloiset värit.

– Sarjan istumilla voi myös leikkiä, niitä voi esimerkiksi pinota päällekkäin ja ne voi kiinnittää mukana tulevaan seinälevyyn.

Tarpeeksi tilaa

Hembackan päiväkodissa on tällä hetkellä 42 lasta.
– Tässä parakissa on nyt 10 kokopäiväistä lasta ja kolme eskarilaista iltapäivähoidossa. Enimmillään tähän mahtuu 21 lasta, mutta silloin tarvitaan jo lisää henkilökuntaakin. Nyt aikuisia on kaksi.

Istuu maisemaan. Parakille löytyi sopiva paikka vanhan päiväkodin pihapiirin reunalta. Kuva Susanna Heiska

Viime vuodesta selvittiin sumplimalla.
– Osa lapsista joutui viime vuonna olemaan Koskenkylän päiväkodissa, Lindstedt kertoo.

Lisää viihtyvyyttä

Hembackan päiväkodin pitkäaikainen lastenhoitaja Nina Weckman on tyytyväinen uusiin tiloihin.
– Kyllähän tämä lisää valtavasti myös työntekijöiden viihtyvyyttä, kun voidaan jakaa lapset pienempiin ryhmiin ja ympärillä on rauhallisempaa, kun on tilaa. Myös vanhemmat ovat olleet todella tyytyväisiä, Nina Weckman sanoo.

Weckmanin työparina parakissa työskentelee Marika Halin. Sisustuksen osalta valmista pitäisi tulla lähiaikoina.
– Uudet kalusteet on luvattu toimittaa syyskuun aikana, Lindstedt sanoo.