Miten käy reuna-alueiden palvelujen taksiruletissa?

Taksiluvat vapautuvat sääntelystä heinäkuun alussa. Kukaan ei oikein tunnu tietävän, mitä uudistus tuo tullessaan. Taksiyhtiöille uudistus on iso haaste. Myös kuluttajat, taksien käyttäjät, uudistus laittaa uusien tilanteiden eteen.

Ammattimainen taksiyrittäminen vaatii jatkossakin luvan. Sen sijaan kiintiöihin perustuva luvanvaraisuus poistuu. Hinnoittelusta tulee vapaata.

Taksiala pelkää konkurssiaaltoa. Moni taksiyrittäjä pohdiskeli kevään aikana lopettamista, kun tulevaisuus näytti olevan hämärän peitossa. Epävarmuus tulevasta tuntui olevan suurin syy lopettamishaluihin, ei niinkään kilpailun lisääntyminen.

Toinen alaa huolestuttava asia on, että taksikyytiä tarjoava ei enää välttämättä tarvitse taksamittaria. Tämä on huolestuttanut Suomen Taksiliittoa, jonka mielestä uusi liikennepalvelulaki avaa tilaisuuden harmaalle taloudelle. Liitto pitää tilannetta ristiriitaisena, sillä monella muulla alalla harmaata taloutta on pyritty suitsimaan. ”Kun matkan hinta perustuu matkan tai ajan mittaamiseen, taksissa on oltava taksamittari jatkossakin. Muussa tapauksessa taksamittari ei ole pakollinen.”

Taksin takapenkille istahtavallekin muutos tuo seurauksia, kun matkan ehdoista, esimerkiksi hinnasta, pitää periaatteessa neuvotella jo ennen matkaa. Pitääkö matkasta solmia kirjallinen sopimus? Ainakin se olisi epäselvissä tapauksissa sekä taksikuskin että asiakkaan etu: molemmat tietäisivät, mistä summasta on sovittu.

Joka tapauksessa asiakkaan ja verottajankin etu on, että matkasta vaatii aina kuitin. Se ainakin antaa mahdollisuuden setviä epäselvyyksiä jälkikäteen, jos sellaisia ilmenee.

Lähestyvä vapautuminen on tuonut markkinoille jo uusia yrittäjiäkin. Helsingin keskustassa on voinut ajella taksilla kiinteällä hinnalla jo kesäkuun alkupuolelta saakka. Kiinteällä hinnalla pääsee myös keskustasta lentoasemalle. Uusi yritys tarjoaa asiakkailleen mobiilisovelluksen kautta tilattuja taksimatkoja. Matkan hinta on asiakkaan tiedossa aina ennen matkaa.

Kelan maksamien taksikyytien korvausperusteet muuttuvat nekin. Heinäkuun alusta lähtien Kela maksaa korvauksia vain taksien välityskeskuksien kautta tilatuista kyydeistä. Tämä merkitsee sitä, että Kela-kyytiä ei enää voi hankkia tutulta taksikuskilta. Korvausta ei enää voi hakea jälkikäteen Kelasta, vaan sen saa aina taksissa.

Kela on kilpailuttanut taksipalveluja kevään aikana.

Uudistus saattaa vaikeuttaa Kela-kyytien ja kenties myös muidenkin taksipalvelujen saamista reuna-alueilla. Tavalliselle taksinkäyttäjälle kyytien hintahaitari saattaa revähtää isoksi. Taksia saattaa myös joutua odottamaan pitempään kuin nyt, varsinkin ”virka-ajan” ulkopuolella.

Myös taksitolpalla ei enää jatkossa välttämättä ole taksia odottamassa asiakasta kaikkina vuorokauden aikoina. Siksi asiakkaan kannattaa sopia etukäteen kyydistään, jos se vain on mahdollista.

Sekä taksialalle että asiakkaille muutos edellyttää opettelua uusille tavoille. Toisaalta, jo eteläisessä naapurissa Virossa taksialalla toimii runsaasti erilaisia yrityksiä. Turistien on oltava tarkkana, ettei tule vedätetyksi.

Naapurissakin asiakkaan kannattaa vaatia matkastaan kuitti. Jos sitä ei suostuta antamaan, matkan voi jättää maksamatta. Näin opastaa ainakin Tallinnan kävijöille suunnattu opas.

Myös Suomessa jouduttaneen maksamaan oppirahat vapautumisen seurauksista. Tarjonta saattaa tilapäisesti lisääntyä tai vaihdella merkittävästi. Tasapaino syntynee ajan kanssa.

Syntynee myös uudenlaisia yhteenliittymiä ja erilaisten mobiilisovellusten suosio kasvaa.
Nykyisin maan taksikanta on noin 10 000 autoa, joilla jokaisella on ”kotikunta”, josta lähdetään ja jonne ajetaan takaisin. Jatkossa autolle määritellään ainoastaan pääasiallinen toiminta-alue. Kysynnän ja tarjonnan laki ratkaisee, missä takseja on tarjolla, missä taas ei.

Se tarkoittaa harvaan asutuilla seuduilla sitä, että taksin katolla ei enää vilku edes se yön ainoa valopilkku.