Martti Ragnar Nordström on kuollut 92 vuoden ikäisenä

Loviisan Sanomien pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja, Nordström-yhtiöiden pitkäaikainen toimitusjohtaja ja Loviisan entinen kaupunginvaltuutettu sekä paikallisvaikuttaja Martti Ragnar Nordström on kuollut. Hän oli 92 vuotias kuollessaan levollisesti tänä aamuna.

LOVIISA Vuonna 1926 syntynyt Martti Ragnar Nordström valittiin vuonna 1954 Loviisan Sanomien hallituksen puheenjohtajaksi, jossa tehtävässä hän toimi aina 1980-luvun lopulle saakka. Nordström toimi pitkään myös Nordströmien sukuyhtiön toimitusjohtajana Loviisassa. Työnsä ohella Martti Ragnar Nordström oli myös kaupunginvaltuuston jäsen sekä satamalautakunnassa vuoroin jäsenenä ja vuoroin puheenjohtajana.

Loviisan sataman asiat olivat lähellä Martti Ragnar Nordströmin sydäntä ja hän oli myös Loviisa-Lahti -rautatieyhteyden puolestapuhuja. Paljolti sen ansiosta hänet valittiin myös Lahden kauppakamarin puheenjohtajistoon.

Myös uskonasiat ja seurakunta olivat Martti Ragnar Nordströmille tärkeitä. Hän toimi muun muassa Loviisan kirkkovaltuustossa neljä vuosikymmentä vuosina 1949 -1989.

Nordström oli myös aktiivinen aktiivinen purjehtija ÖNS:ssä sekä intohimoinen tenniksen pelaaja.  ÖNS:n kommodorina hän toimi vuosina 1961-1969. 45-vuotiaasta alkaen hän osallistui tenniksen ulko- ja sisäpelien SM-kilpailuhin sekä oli vielä lähes 90-vuotiaana tuttu näky Loviisan tenniskentillä.

Martti Ragnar Nordström tunnettiin myös Loviisan suomenkielisen oppikoulun ensimmäisenä oppilaana, joka vuoden 1937 syyskuun 1. päivänä yhdessä 20 muun Loviisan seudun suomenkielisen oppilaan kanssa aloitti opiskelun Martti Ragnarin isän, laivanvarustaja Ragnar Nordströmin ja äidin Ninan aloitteesta ja avustamana Loviisaan perustetun oppikoulun ensimmäisellä luokalla.

Lähiomaisten mukaan Martti Ragnar Nordström tullaan siunaamaan haudan lepoon Loviisassa läheisten läsnäollessa.