MAINOS: Huolehdi luottotiedoistasi – ohjeet vastuulliseen lainanottoon

MAINOS: Jos luottotiedot ovat menneet on vakuudettoman pikalainan haku Suomessa lähes mahdotonta. Hakemalla sinulle sopivaa lainaa mahdollisimman edullisin ehdoin, voit parhaiten välttää takaisinmaksuun liittyvät ongelmat.

Jokaiselle tulee elämässään yllättäviä kuluja. Joskus yllättävät kulut iskevät huonon onnen seurauksena kuten rikkoutuneena puhelimena. Joskus yllättäviin kuluihin liittyy iloisia asioita kuten suuri perhejuhla tai odotettua pidempi lomamatka.
Joka tilanteeseen on kuitenkin vaikea varautua ja joskus saatat tarvita lainarahaa. Lainoja on nykyään helppo hakea, pienlainoja myöntäviä yrityksiä on kymmeniä ja perinteiset pankitkin ovat siirtäneet lainanhaun täysin sähköiseksi. Lainansaanti kuitenkin muuttuu miltei mahdottomaksi, jos luottotietosi ovat menneet maksuhäiriömerkinnän vuoksi.

Luottotiedot tarkistetaan lainahakemuksen yhteydessä

Lainanmyöntäjien tavoitteena on tehdä toiminnallaan voittoa. Tästä johtuen uusien lainanhakijoiden maksukyvykkyys tarkistetaan, jotta lainoittaja voi varmistua siitä, että lainattu summa pystytään maksamaan myös takaisin. Lainantarjoaja tekee automaattisen luottotietojen tarkistuksen lainahakemuksen käsittelyn yhteydessä ja tämän, ja muiden lainalle asetettujen kriteerien, perusteella hyväksyy tai hylkää lainahakemuksen.
Luottotietorekisteri on julkinen rekisteri mistä lainanantajat voivat tarkistaa lainanhakijoiden mahdolliset maksuhäiriöt. Jos hakijan rekisterissä on merkintä maksuhäiriöistä, kaatuu moni lainahakemus automaattisesti siihen. Rekisterimerkintä voi olla vanha ja vaikka hakijan raha-asiat ovat nykyään kunnossa, lainan hakeminen vaikeutuu silti pitkäksi aikaa

Rahoittajat eivät myönnä lainaa luottotiedottomalle, sillä maksuhäiriömerkinnän vuoksi voidaan olettaa, että lainanhakijalla on ongelmia maksuvelvoitteidensa hoitamisessa.
Lainaa voi joissakin tapauksissa saada myös ilman täydellisiä luottotietoja. Tämä onnistuu esimerkiksi tapaamalla pankin edustajan kanssa ja todistamalla vakaat tulot tai tarjoamalla hyvän vakuuden. Jos hakijan maksukyvykkyys ja lainan takaisinmaksusuunnitelma näyttävät hyvältä, voi pankki myöntää lainaa, vaikka hakijalla olisi vanha maksuhäiriömerkintä.

Vakuudettomia pienlainoja ilman luottotietoja

Moni yhtiö tarjoaa pienlainoja ja joustoluottoja, mutta nykyään myös niiden tarjoamat summat voivat olla nimestä poiketen tuhansia euroja. Lähes mikään pikalainayhtiö ei myönnä lainaa, jos luottotiedot eivät ole kunnossa. Muutamat yhtiöt, jotka myöntävät lainaa ilman luottotietoja, voivat periä lainasta kovaa korkoa suuresta riskistä johtuen.

Muita nettilainan hakemisen edellytyksiä ovat:
– Henkilötunnus ja henkilötiedot henkilöllisyyden varmistamiseksi.
– Pankkitilin joka vastaa henkilötietoja. Näin lainaa ei voi ottaa kukaan muu nimissäsi.
– Vähintään 20-24 vuoden iän, mutta tästä löytyy poikkeuksia.

Sopivan lainoittajan löytäminen on vaikeaa, sillä toimijoita on monia kymmeniä. Lainan hinta ei myöskään perustu vain korkoon, vaan myös muihin kuluihin kuten palvelumaksuihin, joten pienlainat ja joustoluotot kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa.
Lainavertailupalvelu Matchbanker kilpailuttaa kymmeniä lainoja Suomessa ja saat parhaiden lainojen tärkeimmät tiedot kätevänä listana. Olemme myös arvioineet jokaisen lainantarjoajan vahvuudet ja heikkoudet, jotta päätöksesi olisi helpompi. Palvelun käyttö on täysin ilmaista, eli haet lainaa aivan yhtä edullisesti, kuin suoraa lainoittajan sivustolta.

Näin pidät lainakulut mahdollisimman matalina

Lainan hintaan vaikuttaa moni asia, mutta halvimman lainan saa noudattamalla muutamaa nyrkkisääntöä:
1. Maksamalla lainan takaisin nopeasti korkoa ei ehdi kertyä paljoa ja lainan kokonaiskustannukset pysyvät kurissa.
2. Suunnittelemalla lainanmaksun huolellisesti ei lainan eräpäiviä täydy muuttaa tai takaisinmaksuaikataulua säätää. Kaikki yhtiöt vaativat palvelumaksuja, jos lainan ehtoja haluaa muuttaa jälkikäteen, tämän takia onkin oleellista ottaa laina, jonka voit maksaa takaisin ilman uudelleenjärjestelyä.
3. Takaisinmaksuerät pitää maksaa ajallaan. Myöhästyneiden maksujen perintäkulut voivat muuttaa edullisen lainan nopeasti kalliiksi.
4. Lainantarjoajat kannattaa aina kilpailuttaa. Lainantarjoajat myöntävät erihintaisia lainoja. Kilpailuttamalla lainan saat markkinoiden parhaan tarjouksen.
Pienlainoja ja joustoluottoja saa nykyään tilille nopeasti ja niiden hakeminen tapahtuu helposti internetin välityksellä. Muista hakea lainaa tarkasti harkiten ja vain kun olet varma, että pystyt maksamaan sen sovitusti takaisin. Maksuhäiriömerkintä pysyy luottotietorekisterissä jopa kolme vuotta, joten harkitsematon lainanotto voi pilata luottotietosi useiksi vuosiksi. MAINOS