M-Market Ruukki avattiin perjantaina

Ovet auki. Kauppiaat Maria ja Kalle Kallionpää asettelivat tarjouskylttiä paikalleen perjantaina aamutuimaan.
Kauppa aukesi ruukissa. Kauppiaat Maria ja Kalle Kallionpää päättivät liittyä M-kauppaketjuun.

STRÖMFORSIN RUUKKI Ruukin kyläkauppa on nyt M-Market Ruukki. Kauppa avasi ovensa perjantaina aamukymmeneltä.

Kauppiaat Maria ja Kalle Kallionpää tekivät pitkää päivää valmistellessaan avajaisia.

– Viimeinen kuukausi on mennyt niin, että harvassa ovat olleet illat, jolloin ennen yhtätoista on lähdetty kotiin, Kalle naurahtaa.

Apuna kaupan rakentamisessa on ollut ystäviä, sukulaisia ja naapureita. Remontin myötä tilat on uusittu lattiasta kattoon valaistusta myöten.

– Mitä tässä on kyläläisten kanssa jutellut, niin kaikki ovat olleet tyytyväisiä, että kauppa jatkuu. On tämä kyläläisille tärkeä palvelu. Tietysti aika näyttää. Toivottavasti moni sanoo, kun kauppa aukeaa, että hyvä kun aukesi, Kalle sanoo.

M-kauppaketjun tuki antaa kauppiaille mahdollisuuden kehittää kauppaa. Se oli yksi syy ketjuun liittymiseen.

– Jotta pystyimme taklaamaan heikkouksia, niin meidän täytyi liittyä ketjuun. Ketjutuki on tärkeä. Se näkyy jo nyt hinnoissa, tarjouksissa ja valikoimassa.

Pariskunnan työnjako on selvä. Yrityksen kasvoina toimii Maria ja Kalle keskittyy yrityksen hallintoon ja taustatehtäviin. Kalle jatkaa kaupan lisäksi entisessä työssään yritysneuvojana Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorissa. Maria toimi ennen kauppiaaksi ryhtymistä koulunkäynninohjaajana Loviisassa. Molemmat ovat ensikertalaisia kaupan alalla.

He toteavat, että halu tuottaa hyvää ja palvella toimivat motivaattorina. Tuotevalikoimassa on lähdetty liikkeelle perustuotteista. Valikoimaa säädetään tarpeen ja toiveiden mukaan.

– Olemme yrittäneet toteuttaa toiveita, Maria Kallionpää vakuuttaa.

Alue on tuttu, sillä Kallionpäät ovat asuneet Strömforsin ruukissa vuodesta 2002 alkaen, jolloin he ostivat paritalon tehdasalueen takaa.

M-kauppaketjuun kuuluu yli 50 myymälää ympäri Suomen. Kaupan yhteydessä toimii edelleen myös asiamiesposti ja Matkahuollon palvelut.