LWT kestää sadekuurotkin

Viikonloppuna järjestetty Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma säilytti selkeästi asemansa Loviisan seudun suosituimpana tapahtumana, vaikka kolea sää ja sadekuurot verottivatkin jonkin verran osallistujamääriä niin kaduilla kuin kodeissakin.

Nyt kahdennentoista kerran LWT-tapahtuman kävijämäärät ovat kasvaneet vuosittain aina tähän kesään saakka. Muiden ulkoilmatapahtumien tapaan kävijämäärät ovat paljolti riippuvaisia säästä. Nyt tapahtunut nitkahdus oli lopulta kuitenkin melko vähäinen ottaen huomioon viikonloppuna vallinneen kurjan kelin. Moni synkkiä sääennusteita seurannut povasi LWT-tapahtuman kävijämäärien romahtamista.

Onneksi sellaista ei tapahtunut, vaikka väki vähenikin. Osansa nitkahduksesta aiheutti myös Suomi 100 -superviikonloppu, jolloin suuren yleisön mielenkiinnosta kilpaili satoja muitakin tapahtumaa.

Noin 15 000 kävijää ja noin 4 500 talokäynteihin oikeuttavaa myytyä ranneketta on joka tapauksessa edelleen erittäin suuri joukko asiakkaita ja Loviisan ystäviä pikkukaupungin kujille. Iso osa kävijöistä on uskollisia Loviisa-faneja, jotka saapuvat LWT-tapahtumaan vuosittain.

Sosiaalisessa mediassa LWT-tapahtumaa on kommentoitu monin tavoin. Ylivoimaisesti suurin osa palautteesta on ollut kiittävää ja muutenkin positiivista. Ulkopaikkakuntalaiset ovat kiitelleet Loviisan ilmapiiriä ja idylliä. Lukuisat kuvat ja tarinat LWT:stä ja Loviisasta leviävät jälleen mediassa, blogeissa ja somessa.

Myös useimmat yrittäjät ja järjestöt ovat kehuneet myyntituloksilla LWT-viikonloppuna. Monille torimyyjille LWT on koko vuoden suurin tulonlähde. Tapahtuman ympärille on kasvanut runsaasti monipuolista ohjelma- ja myyntitarjontaa, jotka eivät suoraan liity LWT-teemaan, mutta sopivat hyvin Loviisan katukuvaan samana viikonloppuna.
Viikonlopun LWT-tapahtumaa voi edelleenkin pitää hienona loviisalaisena menestystarinana, jota sadekuurot nyt kyllä kurittivat, mutta eivät suinkaan pahemmin pilanneet.

Tapahtuman järjestäjiä ja osallistujia on jälleen syytä onnitella ja kiittää kesän hienoimmasta tapahtumasta sekä sen tuomasta piristysruiskeesta koko seutukunnalle.
Samaan aikaan on viritelty aiheellista pohdiskelua LWT-konseptin uusiutumistarpeesta. Hyvä niin. Tällä kertaa uutena ”palveluna” oli mahdollisuus yöpyä LWT-taloissa, jotka varattiin loppuun viimeistä paikkaa myöten.

LWT-brändistä on kasvanut Loviisan kaupungin markkinoinnille niin tärkeä tapahtuma, että sen jatkuvuuteen ja kehittämiseen onkin syytä panostaa niin henkisiä kuin aineellisiakin resursseja. LWT:n peruskonsepti on yhä tunnetumpi, toimiva ja kunnossa, mutta kävijäpalautetta on syytä kuulostella herkällä korvalla sekä uusia ideoita kehitellä kansansuosion ja kannattavuuden säilyttämiseksi.

Kiitos Gofrep!

Suomenlahden laivaliikennettä valvova Liikenneviraston meriliikennekeskuksen onnistui viime viikolla viime hetkellä opastaa kohti karikkoa edennyt 152-metrinen rahtilaiva takaisin väylälle Orrengrundin lounaispuolella.

Liikennekeskuksen arvion mukaan alus ei olisi muuttanut suuntaansa oma-aloitteisesti ilman kansainväliseen Gofrep -järjestelmään kuuluvan meriliikennekeskuksen väliintuloa.
Voi vain kuvitella millainen onnettomuus öljypäästöineen olisi voinut Loviisan herkässä ulkosaaristossa ja Aspskärin lintusaaren lähistöllä tapahtua.

Tänä vuonna meriliikennekeskukset ovat torjuneet yhteensä jo seitsemän karilleajoa. Karilleajon estäminen on erinomainen esimerkki tehokkaasta panostuksesta onnettomuuksien ehkäisyyn. Kiitos Gofrep! Itämeri ja Loviisa kiittävät.