Luotsivene kaatui myrskyssä – kaksi kateissa Porvoon edustalla

Porvoon edustalla kaatuneen luotsiveneen pelastustyöt ovat meneillään ja etenevät yötä myöten. Alueelle on hälytetty Rajavartiolaitoksen partioveneitä ja helikoptereita, jotka  suorittavat pintaetsintää. Lisäksi ulkovartiolaiva Turva on ryhtynyt operaatioon kaatuneen onnettomuusaluksen kääntämiseksi. Kaksi luotsilaitoksen henkilöä on edelleen kateissa.

 

EMÄSALO Onnettomuus sattui Suomenlahdella myöhään iltapäivällä 8. joulukuuta. Meripelastuksen lohkon johtokeskus Meripelastus Helsinki sai kello 17 aikoihin ilmoituksen luotsiveneen kaatumisesta Porvoon majakan eteläpuolella, jolloin samassa kerrottiin kahden henkilön olevan kateissa.

Helsingin Sanomien mukaan kahden kadonneen lisäksi veneessä oli myös kolmas henkilö, joka oli luotsausyhtiön mukaan ehtinyt jo nousta luotsattavaan alukseen. Sää onnettomuuspaikalla on hyvin haastava ja merenkäynti voimakasta.

Hälytystehtävään hälytettiin Rajavartiolaitoksen yksiköistä merivartioston veneyksiköt Suomenlinnasta ja Porvoosta, meripelastushelikopterit Helsingistä ja Turusta sekä ulkovartiolaiva Turva. Valkon VPK:n tai muita Loviisan yksikköjä ei tehtävään hälytetty.

Hälytykseen kutsuttiin myös sukeltajat Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta. Paikalla oli myös kauppa-alus, joka avusti pelastustehtävässä. Onnettomuuden syy on vielä epäselvä.

Luotsiveneen pohja näkyy veden pinnalla ja toimenpiteet onnettomuusaluksen kääntämiseksi jatkuvat merivartioston toimesta. Kahta kadoksiin joutunutta henkilöä ei tiettävästi ole vielä löydetty. Aluksen kääntämisen jälkeen selviää, ovatko henkilöt veneen sisällä.

Paikalla on edelleen Rajavartiolaitoksen kaksi partiovenettä, vartiolaiva Turva sekä kaksi helikopteria. Lisäksi pelastustoimiin osallistuu kaksi luotsivenettä, yksi vapaaehtoisten meripelastajien vene Porvoosta, pelastuslaitoksen MIRG-ryhmä sekä henkilöstöä Porvoon pelastuslaitokselta. Vartiolaiva Turva toimii onnettomuuspaikan johtajana.

Meripelastuslohkokeskus tiedottaa lisää tilanteen edetessä.

Uutista korjattu 9.12.2017 onnettomuuspaikan tarkennuttua Porvoon edustalle, ei Porvoon ja Loviisan välille, kuten alkuperäisessä uutisessa luki.

LS: Uutisen kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.