Lumesta voi aiheutua häiriöitä sähkönjakeluun

Puihin kertynyt lumikuorma ja ennustetut runsaat lumisateet saattavat aiheuttaa häiriöitä sähkönjakeluun, varoittaa Kymenlaakson Sähköverkko.

LOVIISA, LAPINJÄRVI Puihin on kertynyt runsaasti lumikuormaa ja tilanteeseen ei ole luvassa helpotusta lähipäivinä. Tulevaksi viikonlopuksi ja maanantaiksi ennustettu runsas lumisade lisännee häiriöiden määrää sähkönjakelussa myös Kymenlaakson Sähköverkon alueella.

– Vikojen arvioidaan painottuvan jakelualueemme itäosiin, Kouvola-Kotka linjan itäpuolelle, missä lumikuormaa on eniten. Kymenlaakson Sähköverkko yhteistyökumppaneineen on varautunut tilanteeseen ja nostanut valmiustilaa mm. lisäämällä asentajien määrää. Myös ennakoivaa työtä on tehty ja lumikuormatilannetta on jo selvitetty mm. helikopterilentojen avulla, toteaa yhtiö tiedotteessaan.

Vikapaikoista Kymenlaakson Sähköverkko pyytää ilmoittamaan päivystysnumeroon05 7780 222.

– Muistutamme, että sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei tule itse koskea eikä puita tule omatoimisesti ryhtyä poistamaan sähkölinjan päältä. Myöskään maassa oleviin sähköjohtoihin ei saa koskea hengenvaaran vuoksi, yhtiö painottaa tiedotteessaan.

Jakelualueen sähkönjakelun tilannetta voi seurata reaaliajassa sähköyhtiön verkkosivuilla www.ksoy.fi/hairiokartta