Lukijoilta: ”Lapinjärvellä liikkuu outoja petivaatteiden myyjiä Loviisan seurakunnan nimissä” = huijari

Loviisan Sanomien lukija otti sunnuntai-iltana yhteyttä ja varoitti kahdesta huijariksi epäilemästään naisesta, jotka liikkuivat Loviisan seurakunnan nimissä Lapinjärvellä. Illan aikana Lapinjärveltä tuli muitakin samanlaisia viestejä. Loviisan seurakunta tiedottaa, ettei ”seurakunta lähetä ketään myymään mitään”.

Ensimmäinen lukija kirjoitti Loviisan Sanomille viestin, että ”Haluan varoittaa nyt kahdesta naisesta,jotka liikkuvat harmaalla henkilö-autolla Lapinjärvellä. Esiintyvät Loviisan seurakunnan nimissä myymässä lakanoita, tyynyliinoja yms petivaatteita. Käyvät ihmisten ovilla. Sisälle päästyään penkovat paikat”, lukija kertoi.

Ensimmäinen havainto naiskaksikosta oli sunnuntaina kello 14 aikoihin ja toinen kello 18 aikoihin.

Seurakunta vastasi nopeasti

– Kaikille tiedoksi, että Loviisan seurakunta ei lähetä ketään myymään mitään. Kehotan huijauksen kohteeksi joutuneita ilmoittamaan asiasta poliisille, kertoi Loviisan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Seppo Apajalahti LS:n nettisivuilla ja Facebook-ryhmässä runsaan tunnin kuluessa ilmiannosta.

– Tuntomerkit naisista ovat seuraavat: tukeva, vaalea pipo, vaaleat housut ja tumma takki. Toisesta huonommat tuntomerkit. On hoikka ja vaalea pipo päässä. Ikähaitari arviolta 40-50. Kulkevat harmaalla/vaalealla henkilöautolla. Hätäkeskukseen on tehty ilmoitus ja kehoitus sieltä on että sisälle ei saa päästää ja seurakunta ei myy koskaan mitään joten ei saa uskoa. Mikäli kyseiset henkilöt ilmestyvät oville, välittömästi soitto hätänumeroon 112, kirjoitti LS:n lukija Loviisan Sanomille.

Myös lapinjärveläinen Päivi Aaltonen kirjoitti Facebook-sivuille.

– Lapinjärvellä on kierrellyt tänään iltapäivällä kaksi naista vaalealla henkilöautolla ainakin siellä kirjaston takana olevalla rivitaloalueella. Esitelleet itsensä ”Loviisan seurakunnan työntekijöiksi”. Ensin on sisälle mennyt toinen nainen, jättänyt oven niin, että ei ole mennyt kiinni asti ja hetken kuluttua sisälle onkin tullut vielä toinen nainen. ”Ihastelleet” mm. korurasioita ja toinen mennyt penkomaan makuuhuoneeseen käsilaukkua tai kaappia, Aaltonen kertoi.

– Yrittäneet saada kirjoittamaan nimeä ja osoitetta paperiin, että seurakunta lähettää lakanoita ja paitoja lahjoituksena postissa. Näytteet ”lähetettävistä tekstiileistä” oli ollut jonkinlaiseen kassiin tungettuna. Toisessa asunnossa olivat yrittäneet myydä näitä käytettyjä lakanoita kympillä. Varoittakaa omaisianne, että eivät päästä sisälle tätä porukkaa ja jos omat iäkkäät vanhemmat/tuttavat asuu tuolla alueella, kannattaa ehkä käydä katsomassa, onko mitään lähtenyt tämän naisparin mukaan, Päivi Aaltonen kirjoitti.

Loviisan Sanomat ei vielä ole saanut viranomaisilta vahvistusta lukijoiden ilmoituksille.