|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Poliisien liitto lataa ikäviä totuuksia ? ?Kansalaisten palaute on pysäyttävää? (15.11.2018 10:32)
Näpäytys pääministeripuolue keskustalle: Minne katosi 600 miljoonan potti vuoden 2015 vaihtoehtobudjetista? (15.11.2018 08:14)
Ympäri EU:ta perataan kuumeisesti 600-sivuista brexit-luonnosta ? Theresa Mayn asema hutera (15.11.2018 07:42)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Uusi maakuntajohtaja Jaakko Mikkola: Loviisan seudun ongelmat ratkaistavissa

29.10.2002Ensi vuoden alussa Itä-Uudenmaan maakuntajohtajana aloittava Jaakko Mikkola näkee Loviisan seudulla niin paljon hyviä puolia, että ongelmat, etenkin korkea työttömyys, ovat varmasti ratkaistavissa.


-Loviisan sijainti on erinomainen. Olen myös aistinut siellä kaksikielisille rannikkoseuduille tyypillistä yritteliästä henkeä. Itä-Uusimaa ei ole mitään nuokkuvaa seutua. Tarvitaan toki uusia ideoita ja innovaatioita. Tekijöitä siellä kyllä on. Tulen Itä-Uudellemaalle töihin positiivisella mielellä, Mikkola toteaa.

Tällä hetkellä Kotkassa Kymenlaakson Liiton suunnittelupäällikkönä työskentelevälle 41-vuotiaalle Mikkolalle itäinen Uusimaa ei ole aivan vierasta seutua. Nykyisen työn kautta osa Itä-Uudenmaan Liiton 15 työntekijästä on tullut tutuiksi. Tutustumista on edesauttanut se, että Mikkola on toiminut myös CPRM:n Itämeri-komission pääsihteerinä.

Osaamiskeskusohjelma tärkeä

Mikkola tuntee hyvin etenkin Loviisaa piinaavan kesto-ongelman, korkean työttömyyden. Hän uskoo vakaasti, että vaikeudet ovat kuitenkin voitettavissa, mutta eivät hetkessä. Mikkola viittaa moniin EU:n piiristä löytyviin instrumentteihin, joilla voidaan helpottaa edellytyksiä työpaikkojen synnylle. Näitä ovat mm. alueiden väliset rahoitus- eli ns interreg-ohjelmat.

-Myös Itä-Uudenmaan osaamiskeskusohjelmalla on merkittävä rooli.

Mikkola tähdentää, että vaikka Loviisasta on hyvät yhteydet sekä pääkaupunkiseudulle että itään, on seutukunnan sisälle saatava nousua aikaan.

-Hyvät liikenneyhteydet auttavat, mutta eivät saa merkitä pelkää pendelöintiä työpaikkojen perässä. EU:n kuviot ja Bryssel ovat tulleet Mikkolalle tutuiksi. Hän uskoo uudessa työssään voivansa hyödyntää suhteitaan. Mikkola haluaa myös hälventää pelkoja, joita tuleva Viron EU-jäsenyys on joiden mielestä taivaanrannalle synnyttänyt.

-Kyllä vaurastuminen Suomenlahden eteläpuolella tuo hyvää myös tänne. Esimerkiksi turismivirrat voivat hyvinkin kääntyä tulevaisuudessa myös Virosta Suomeen päin. Viron EU-jäsenyys hyödyttää ilman muuta molempia.

Maakuntaa tunnetuksi

Maakuntajohtajan tärkeimmäksi työsaraksi Mikkola nimeää Itä-Uudenmaan identiteetin vahvistamisen ja tunnetuksi tekemisen. Maakuntahan syntyi vasta vuonna 1993.

-Täältä Kymenlaaksosta käsin Itä-Uudenmaan identiteetti on selvä asia, mutta näin ei välttämättä ole pääkaupunkiseudulta katsottuna.

Maakuntajohtaja myös valvoo yhdessä alueen kuntien ja kansanedustajien kanssa maakunnan etujen toteutumista valtion budjetissa. Lisäksi hänen vastuullaan lepäävät monet EU-projektit. Työpanosta pitäisi liietä myös maankäytön suunnitteluun, esimerkiksi maakuntakaavan valmisteluun. Viimeksimainittu onkin Mikkolan leipälaji, sillä hän on valmistunut diplomi-insinööriksi pääaineenaan yhdyskuntasuunnittelu.

Kahden tutkinnon ja seitsemän kielen mies

Jo lyhyt haastattelutuokio paljastaa, että Itä-Uudenmaan Liitto saa johtajakseen osaavan, ahkeran ja kielitaitoisen miehen. Kun ikääkin on vasta 41 vuotta, voivat Jaakko Mikkolan valitsijat onnitella itseään. Työteho ja osaaminen pitäisi noilla ikävuosilla olla parhaassa tasapainossa.

Hämeenlinnassa kasvaneella Mikkolalla on taskussaan sekä diplomi-insinöörin että valtiotieteen maisterin paperit. Jälkimmäinen titteli ”tupsahti” kun historia ja valtio-oppi sattuivat kiinnostamaan - pienestä asti kiehtoneiden kaavojen ja rakentamisen ohella.

Miehellä on myös kadehdittava kielipää. Molempien kotimaisten lisäksi englanti, saksa, ranska ja viro sujuvat hyvin ja venäjä on miehen itsensä mukaan ”työn alla”.

Kielten lisäksi Mikkola harrastaa musiikkia ja ulkoilua kolmen lapsensa ja opettaja-vaimonsa kanssa. Kotkalainen omakotitalo vaihtuu jollakin aikataululla asuntoon Itä-Uudellamaalla. Missä tuleva koti sijaitsee, sitä Mikkolat eivät ole vielä päättäneet. (JK)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Juha Koski

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI