|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Työllisyysaste jäi taas niukasti hallituksen tavoitteesta ? Avoimien työpaikkojen määrä kasvaa (20.11.2018 09:50)
KL: Lisäkierroksia Suomen hävittäjäkisaan ? F-35:n hinta laskee (20.11.2018 09:28)
Viron hallituskriisi jatkuu ? siirtolaisuussopimus GCM viedään parlamenttiin (20.11.2018 08:37)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Laaja huumevyyhti paljastui Loviisassa

17.09.2004Loviisassa on paljastunut laajaa huumekauppaa käynyt liiga. Kaikkiaan juttuun on sotkeutunut 30 henkilöä, joista suurin osa nuoria loviisalaisia.


Ylikomisario Bengt Renlund Loviisan poliisista toteaa, että vieroitushoitoon tarkoitettua, huumeisiin rinnastettavaa Subutexia on liikkunut Loviisan seudulla melkoisia määriä. Liigan jäsenten epäillään välittäneen ainakin 6.000 Subutex-tablettia sekä suuren määrä amfetamiinia ja heroiinia. Aineet ovat peräisin pääkaupunkiseudulta.

– Subutexia on käytetty liuotettuna suonensisäisesti. Osa on rahoittanut oman käyttönsä myymällä Subutexia, osa on syyllistynyt vain käyttöön. Jotkut epäillyistä ovat olleet Subutex-koukussa viisi, kuusikin vuotta. He ovat aloittaneet käytön 14-15-vuotiaina, Renlund kertoo.

Valtaosa juttuun sotkeutuneista on juuri aikuisiän saavuttaneita nuoria. Useimmat heistä tulevat poliisin mukaan ns. ”normaaleista perheistä”.

Pankkikortti johti jäljille

Osa liigan jäsenistä teki huumeiden oston rahoittamiseksi omaisuusrikoksia Loviisassa. Yksi liigan jäljille johtaneista tapahtumista oli varastetun pankkikortin käyttö. Liigan jäsenten tilillä on myös murtoja. Pääosa sekä huume- että omaisuusrikoksista ajoittuu vuoden 2003 kevään ja tämän vuoden kevään välille.

Tulli ja poliisi ovat yhdessä tutkineet nyt syyteharkintaan edennyttä juttua. Rikoksesta epäiltyjä on 30, joista kymmenen on ollut vangittuna. Jutun neljä päätekijää ovat edelleen vangittuina. Yksi heistä on ulkomaalainen mies.

Subutexia tuotiin Virosta

Tutkinnassa on paljastunut, että osa Subutex-pillereistä noudettiin Virosta. Tallinnaan matkanneet suomalaiset hankkivat virolaisen reseptin, jolla he pystyivät ostamaan Subutexia. Suomeen tuotiin lain sallima maksimimäärä pillereitä, jotka myytiin eteenpäin katukauppaan. Poliisi arvioi, että vyyhdissä liikkuneen pelkän Subutexin katukauppa-arvo on lähes 200.000 euroa.

Viranomaiset ovat takavarikoineet liigan jäseniltä tuhansia euroja käteistä rahaa sekä pieniä määriä erilaisia huumausaineita.

Eräällä pidätetyistä arvellaan olevan yhteyksiä Keski-Uudellamaalla paljastuneeseen laajaan huumejuttuun. Sen yhteydessä on liikkunut noin 5.000 Subutex-tablettia ja saman verran ekstaasi-pillereitä.

Subutex tullut jäädäkseen

Ylikomisario Bengt Renlund arvelee, että Subutex on tullut Loviisaankin jäädäkseen.
– Eräs käyttäjä kertoi, että hän ei tiedä ketään, joka olisi päässyt irti Subutexista.
Renlund yllättyi, miten laajaa juuri Subutexin käyttö kaupungissa on ollut, vaikka arveleekin, että huumetilanne ylipäätään Loviisassa ei ole sen pahempi kuin muissa samankokoisissa kaupungeissa.

– Kyllä se yllätti, että näinkin paljon Subutexin käyttäjiä paljastui pienestä kaupungista. Eikä kaikkea käyttöä ole varmasti tämän jutun myötä perattu. Viranomaisia huolestuttaa, että Subutexia käytetään nestemäiseksi liuotettuna suonensisäisesti. Loviisan jutussa on liikkunut pääasiassa vahvoja kahdeksan milligramman tabletteja.

Piikittämisessä paljon riskejä

Suonensisäisessä käytössä on suuri vaara yliannostuksesta. Mm. Kotkassa on nuoria menehtynyt Subutexin yliannostuksiin.
Moni vakiokäyttäjä siirtyy nopeasti suonensisäiseen käyttöön, koska pitää sitä taloudellisempana tapana ja aineen vaikutus alkaa nopeammin. Vaarana on, että verenkiertoon pääsee maissitärkkelystä ja muita sidosaineita, jotka voivat aiheuttaa erilaisia vaurioita ja tulehduksia. Näkö saattaa huonontua tableteissa olevien sidosaineiden vuoksi ja ongelmia syntyy myös ohi pistettäessä. Jotkut Subutexin käyttäjät ovat päätyneet jopa leikkauspöydälle.

Vaikuttaa kuin heroiini

Subutex on huumeriippuvuuden hoidossa käytetty lääke, joka vaikuttaa samalla tavoin kuin heroiini. Subutex kulkeutuu aivojen reseptoreihin estäen vieroitusoireet, jotka muutoin tulisivat elimistön jäädessä ilman huumetta. Esimerkiksi heroiinia käytettäessä vieroitusoireet tulevat jo 6-8 tunnin kuluttua viimeisestä käyttökerrasta, kun Subutexin vaikuttava aine buprenorfiini pitää oireet loitolla yli vuorokauden.

Subutexin käytön lopettamisesta johtuvia vieroitusoireita ovat säryt ja kolotukset luissa, kouristukset ja lihasjännitykset, hikoilu ja kylmänväritykset, oksentelu ja ripuli sekä ruokahaluttomuus.

Psyykkisesti käyttäjät kertovat kärsineensä toimettomuuden ja voimattomuuden tuntemuksista, aloitekyvyttömyydestä, keskittymisvaikeuksista, unettomuudesta, itkuisuudesta ja kärsimättömyydestä, jos lääkkeen saanti katkeaa.
Lähde: www.paihdelinkki.fi

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Juha Koski

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI