|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät jyrää Liigassa ? yleisömäärissä ei näy (15.11.2018 22:53)
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)
Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä (15.11.2018 19:02)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kristillisdemokraatit ja Keskusta aikovat uusina ryhminä Loviisan valtuustoon

07.09.2004

Lokakuun kunnallisvaalien ehdokasasettelun viimeinen loppurutistus häämöttää. Loviisassa ehdolle lokakuun vaaleihin asettuvat lähes kaikki nykyisessä valtuustossa istuvat edustajat, vihreitä ja vasemmistoliittoa lukuunottamatta.


Vihreiden nykyiset edustajat Maria Kühn ja Juha Kuusniemen varajäsenenä valtuustossa vaikuttanut Sari Rahkonen eivät aio asettua ehdolle. Hetken näyttikin siltä, että vihreät jäävät Loviisassa kokonaan ilman ehdokkaita, mutta näillä näkymin ainakin Heikki Salonen on lupautunut ehdokkaaksi vihreiden riveissä.

– Vihreät eivät ole niin poliittinen puolue, ja tuli tunne, että uutta verta tarvitaan mukaan, muun muassa aseasiantuntijana kaupungissa tutuksi tullut Salonen toteaa.
Vasemmistoliiton osalta tulevat vaalit näyttävät lohduttomilta. Nykyisen valtuuston ainoaa vasemmistoliiton paikkaa hallussaan pitävä Paavo Siipola ei aio asettua enää toiselle kaudelle. Myöskään Loviisan Vasemmistoliiton puheenjohtaja Kari Heikkinen ei aio uhrautua puolueensa puolesta.
– Onhan se ikävää, mutta nyt näyttäisi siltä, että jäädään ilman ehdokkaita, Heikkinen toteaa.

RKP:lla vaihtuu kolmannes

Suurin tuuletus tapahtuu ruotsalaisen kansanpuolueen riveissä, jonka nykyisistä edustajista ainakin neljä on ilmoittanut, ettei aio asettua ehdolle uudelle kaudelle. Nykyisen RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, kolme kautta valtuustossa istunut Patrik Stenvall sanoo oman ehdokkuudesta kieltäytymisen taustalla olevan hienoinen motivaation puute.

– Tässä on akut aika tyhjät, ja vähän on huono omatunto siitä, ettei jaksa olla niin motivoitunut kuin pitäisi, Stenvall perustelee. Hänen lisäkseen RKP:n nykyisistä valtuutetuista myöskään veteraanipoliitikko Hans Hellner, Esa Anttio ja Kenneth Hansson eivät aio asettua ehdolle lokakuussa. Rea Olander vielä harkitsee.

RKP lähtee kuitenkin vaaleihin liikkeelle tavoitteenaan valtuuston suurimman puolueen rooli. Tällä hetkellä puolueella on hallussaan kymmenen paikkaa Loviisan valtuustossa.
– Ei se tietysti itseisarvo ole, mutta siitä on hyvä lähteä liikkeelle, ja ilman muuta tavoite pitää olla, Loviisan RKP:laisten puheenjohtaja Jari Jaatinen toteaa.
Ehdokaslistaa Jaatinen kuvaa monipuoliseksi, tavoitteena on saada kasaan lähemmäs 30 nimen ehdokaslista.
Uusina ehdokkaina mukaan lähtönsä ovat varmistaneet Jaatisen mukaan muun muassa Christer Selenius yhdessä poikansa Johan Seleniuksen kanssa, Carl-Erik Vaenenberg sekä EU-vaaleissakin ehdolla ollut Therése Meriheinä.

Vanha demarikaarti jatkaa


Loviisan valtuuston toisen suuren puolueen, SDP:n nykyiset valtuustonjäsenet lähtevät liki kaikki mukaan uudelle kierrokselle. Näillä näkymin ainoastaan Petri Uotinen jättäytyy pois.
Sosiaalidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jaakko Isotalo pitää Loviisan demareiden ehdokaslistaa vielä salaisuutena, mutta lupaa, että mukana on mielenkiintoisia ja hyviä nimiä.

Demareiden tavoitteena on nostaa paikkamääräänsä nykyisestä kymmenestä ainakin kahdella.
– Kyllä tavoite on selkeästi olla suurin puolue, Isotalo sanoo.
Demareiden listoilla mukavasti ääniä viime eduskuntavaaleissa haalinut kirkkoherra Veli-Matti Hynninen on kieltäytynyt ehdokkuudesta kyselyistä huolimatta. Hynnisen mielestä kirkkoherran ei ole syytä osallistua paikalliseen politikointiin.

– Ehkä sitten kun olen eläkkeellä, hän kommentoi.
Myös Bo Lindforsia on kyselty mukaan takaisin kunnalliseen vaikuttamiseen. Vielä tällä hetkellä hän on kahden vaiheilla asettuako ehdolle vai ei.
– Ilmoitan päätöksestäni sitten aikanaan, Lindfors kommentoi.
Myös Kokoomuksen kaikki istuvat valtuustonjäsenet asettuvat uudestaan ehdolle. Loviisanseudun Kokoomuksen puheenjohtaja Päivi Uotinen asettuu myös ehdolle. Näillä näkymin Kokoomus saa Loviisassa ehdolle ainakin seitsemän ehdokasta. Tavoitteena puolueella on vähintään nykyisen neljän paikan säilyttäminen.
– Neljään ollaan tyytyväisiä, viisi on kuitenkin ihan realistinen, ei mahdoton tavoite, Päivi Uotinen sanoo.

Keskusta herännyt uudelleen

Neljä vuotta sitten Kristillisdemokraatit pyrkivät mukaan päätöksentekoon Kokoomuksen kanssa yhteislistalta, mutta kahden ehdokkaan äänet eivät riittäneet valtuustopaikkaan.
Josko tuleviin vaaleihin solmitaan vaaliliitto, sitä eivät Loviisan Kristillisdemokraatit vielä ole lyöneet lukkoon. Kolmen ehdokkaan listan tavoite on kuitenkin vähintään yksi valtuustopaikka. Ehdokkuutensa ovat varmistaneet ainakin puheenjohtaja Veikko Saari sekä Jarmo Sihvonen.

Loviisan Keskustaklubi ry. on virtellyt kaikessa hiljaisuudessa uudelleen toimintaansa ja lähtee vaaleihin omalla listallaan. Tällä hetkellä ehdokkuutensa on varmistanut Keskustaklubin puheenjohtaja Iris Haikonen ja Erkki Teräväinen. Keskustan listalta valtuustoon sitoutumattomana aikoo ponnistaa myös Jari Gröndahl. Hän sanoo ensin kieltäytyneensä ehdokkuudesta, mutta tullut sitten toisiin aatoksiin.
-Ihmisten ääni on saatava kuuluviin, Gröndahl perustelee. Erkki Teräväisen mukaan Keskustaklubin tavoitteena on saada kokoon 5-6 ehdokkaan lista.
Puolueiden on ilmoitettava lopulliset ja viralliset ehdokkaansa syyskuun 14. päivään mennessä.

Vaaleissa tutut teemat:
Talous, työllisyys, peruspalvelut ja asukasmäärän kasvu

Lokakuun kunnallisvaaleihin valmistautuvat puolueryhmittyvät eivät vielä ole virallisesti linjanneet vaaliteemojaan, mutta puheenaiheiksi näyttäisivät nousevan tutut teemat - talous, työllisyys ja uusien asukkaiden houkutteleminen Loviisaan. Myös sosiaali- ja terveyskysymyksiä tultaneen pitämään esillä.

Ykköskysymys on kuitenkin kaupungin talous. Ainakin Loviisan RKP:n puheenjohtajan, Jari Jaatisen mukaan tilanne on niin tiukka, että tuskin kukaan ryhmittymä uskaltaa lähteä liikkeelle ainakaan kovin railakkailla vaalilupauksilla.

– Yhteistyössä kaupungin talous on saatava kuntoon, kaikilla on uskoakseni sama teema. Se on kyllä rohkea, joka uskaltaa luvata näissä vaaleissa jotain, Jaatinen toteaa.

Demareiden Jaakko Isotalon mukaan demarit lähtevät siitä, että peruspalveluiden taso on säilytettävä vähintään nykyisellään.
– Ei saa kyllä nykyisestä ainakaan huonontua. Muuten on varmaan aikaan yksituumaista, väestö kasvuun ja lisää työpaikkoja, Isotalo linjaa.

Mia Grönstrand

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI