|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)
Pekka Haavisto varoittaa ?lasten luokkayhteiskunnasta? (17.11.2018 11:35)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kirsi Levin ei halua olla pappina pelkkä seremoniamestari

31.08.2004Loviisan suomalaisen seurakunnan uudelle seurakuntapastorille Kirsi Levinille virka Loviisassa merkitsee paluuta vanhaan, tuttuun ympäristöön ja entiseen koulukaupunkiin.


Muutaman viikon työskentelyn jälkeen Levin antaa vuolaat kiitokset hienolle tavalle, jolla hänet on otettu vastaan. Yksi syy pyrkiä Loviisaan oli hänelle halu päästä työskentelemään yhdessä kirkkoherra Veli-Matti Hynnisen kanssa.
–Hän on minusta innovatiivinen ja aikaansaava ja olen samanlainen. Olen aina arvostanut häntä ja tunnen hänet monen vuoden ajalta. Tiesin, että tämä on tie, jota haluan kulkea, Levin kertoo.
Levinille virka Loviisassa merkitsee matkustelua Loviisan ja Helsingin väliä, sillä miesystävä asuu Helsingissä. Tästä järjestelystä huolimatta Levin sanoo, että Loviisa ja seurakunta ovat etusijalla.

– Haluan olla tavoitettavissa oleva ja helposti lähestyttävä pappi. Vietän paljon aikaa nuorisotilassa Akvaariossa, jonne voi tulla kuka vain käymään. Kirkkoherran virastoon voi myös poiketa, se ei ole niin virallinen paikka. En halua olla pelkästään mikään seremoniamestari, Levin linjaa.
Hän on jo ehtinyt miettiä, miten loviisalaiset seurakuntanuoret voisivat rakentaa ystävyysseurakuntayhteyksiä Suomen rajojen ulkopuolelle. Lapsikuoron perustaminen itää myös hänen mielessään.

Lehtikirjoittelu kiinnostaa

Paljon 35-vuotiaaksi ehtinyt Levin ei pelkästään lue paljon, vaan hänellä on myös kokemusta monipuolisesta lehtikirjoittelusta. Loviisan Sanomien sana viikonvaihteeksi-palsta lankeaa kirjoitettavaksi viran puolesta, mutta se ei hänelle riitä, vaan hän haluaa kirjoittaa muutakin.
Levin sanoo, että hän on kasvanut kristilliseen elämänkatsomukseen vähitellen. Mitään dramaattista hengellistä käännekohtaa hän ei ole kokenut. Loviisassa hän sanoo olleensa niinsanottu tavallinen seurakuntanuori, joka lauloi kirkkokuorossa.

Levin viimeistelee pro gradu-tutkielmaansa poliisipappeudesta Helsingin yliopiston teologiseen tiedekuntaan. Hän valmistuu kohta teologian kandidaatiksi ja keväällä teologian maisteriksi. Tässä välissä Helsingin piispa Eero Huovinen vihkii hänet papiksi marraskuussa.

Pitkä tie papiksi

Kirsi Levinin tie papiksi ei ole kulkenut tavanomaista latua eli koulunpenkiltä tiedekunnan kautta pappisvihkimykseen. Hän on opiskellut ennen teologian opintoja myös erikoissairaanhoitajaksi ja Kuopion yliopistossa terveystieteiden maisteriksi.
Onko kysymys sitten kohtalosta vai johdatuksesta, mutta vakava tapaturma ja sitä seuranneet monet leikkaukset pysäyttivät Levinin miettimään sairaanhoitajana asioita uusiksi. Vuonna 2000 saadut terveystieteen maisterin paperit avasivat tien esimiestehtäviin sairaalassa.

Vähäinen työkokemus ja operaatioita vaatineet jalat aiheuttivat kuitenkin vahvaa epävarmuutta. Uusi pysähtyminen parkkiin ja pohdinta toi jälleen uuden ratkaisun. Kirsi Levin päätti lähteä teologin uralle ja nyt vuonna 2002 aloitetut opinnot ovat loppusuoralla.
Hän opiskeli terveystieteen maisteriksi kolmessa ja teologiksi nyt kahdessa vuodessa. Hän sanoo, että opinnot ovat sujuneet näin nopeasti, koska motivaatio päästä tekemään juuri sitä, mitä todella haluaa on ajanut eteenpäin. Ja myös aikaisemmat tutkintosuoritukset ovat auttaneet nopeaa etenemistä.

Piispa Huovisen linjoilla

Kirsi Levinin kanta evankelisluterilaisessa kirkossa edelleen vaikeaan naispappeuskysymykseen on selvä. Hän on piispa Huovisen linjoilla esimerkiksi suhtautumisessa kirkon sisällä toimivaan Luther-säätiöön, joka epää ehtoollisen omissa jumalanpalveluksissaan naispappeuden kannattajilta. Huovisen mielestä tämä joukko voisi harkita toimimista valtiokirkon ulkopuolella. Hänen kannalleen on kallistunut muitakin piispoja.

–Ei voi ottaa vain kaikkea sitä hyvää, mitä iso organisaatio antaa ja laatia sitten omia sääntöjään. He tekevät itselleen hallaa ja se on hirveän surullista, hän sanoo uusimmasta naispappeusjupakasta.
Omakohtaisesti hän ei ole kohdannut naispappeuden vastustusta, vaikka vastustajia opiskelee Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa.
Kirsi Levin näkee, että sukupuoli ei ole olennainen kysymys, kun muistetaan, että papit ovat ihmisiä, joilla on annettavaa riippumatta sukupuolesta. Hänestä naispappeuden teologiset perusteet ovat pitävät ja Raamatun tekstien tulkinnassa pitäisi olla varovainen.

Armo saadaan lahjana

Kristillisen uskon peruskäsitteitä on armo. Paljon julkisuutta saaneen pastori Antti Kylliäisen mukaan armo kuuluu kaikille. Kirsi Levin näkee, että armo on yksin Jumalan käsissä, emmekä me ihmiset voi sitä vaatia.
– Minusta armoa ei ansaita, se saadaan lahjana. Armo ja rakkaus ovat Jumalan suurimpia lahjoja.
Mistä sitten 35-vuotias kolmen tutkinnon teologi ja kirjallisuuden suurkuluttaja haaveilee?
– Haaveilen, että olen Suomen ensimmäinen naispiispa! Mutta toivon, että joku ehtii ennen minua, Kirsi Levin paukauttaa ja nauraa päälle.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Jouni Lappalainen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI