|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Perussuomalaiset haluaa keskituloisen veroalen ? Ruotsissa saa 200e/kk enemmän (13.11.2018 16:41)
Finanssiala: Sdp:n lähdevero vesittyy ? maksajina Suomen työssäkäyvät (13.11.2018 15:32)
Verkkohyökkäys häiritsi Kelan, verottajan ja poliisin palveluita ? KRP: Ainoa epäilty menehtynyt (13.11.2018 14:43)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Perheenisä karkotetaan 9 Suomen vuoden jälkeen
07.11.2016Loviisan Koskenkylässä asuva irakilainen Rikan Jameel Akram sai karkotuspäätöksen yhdeksän Suomen vuoden jälkeen. Viranomaiset pitävät häntä vaarallisena, koska taustalla on baaritappeluja ja ylinopeussakkoja. Avovaimo Titta Kataja luonnehtii miestään turvalliseksi ja parhaaksi mahdolliseksi isäksi.

Titta Kataja avasi adressit.com -sivustolle vetoomuksen tyttären nimissä. Adressiin liitetyssä perhekuvassa tytär on noin kahden kuukauden ikäinen. Nyt tyttö on reilun vuoden ikäinen. Adressissa kerrotaan isän asuneen Suomessa jo kohta 9 vuoden ajan, ja pyörittävän kebab pizzeriaa Koskenkylässä.
- En halua itselleni samanlaista elämää mitä isäni on elänyt. Elämä ilman isää ja äitiä kadulla. Miten voisin olla onnellinen ilman isääni?, kysyy tyttö äitinsä kirjoittamassa tekstissä.

Allekirjoituksia oli eiliseen iltapäivään mennessä yli 650.
Titta Kataja kertoo eläneensä avomiehensä kanssa vuodesta 2012 lähtien. Naimisiinkin olisi menty, mutta koska miehen passi on vanhentunut, ei mies ole päässyt hakemaan Irakista todistusta siitä, ettei ole naimisissa. Muukalaispassihakemus on jätetty ja viime torstain käynnin uskottiinkin liittyvän tähän. Kyyti olikin kylmää.

Viranomaisten mielestä Rikam Jameel Akram on vaarallinen ja hänet karkotetaan Irakiin. Parin mukaan vaaralliseksi leimaaminen liittyy Akramin nuorena osallisena olleisiin baaritappeluihin sekä ylinopeussakkoihin. Salakuljetusepäily viime keväältä liittyy heidän kertomansa mukaan miehen siskon ja tämän neljän lapsen tuloon Ruotsista Suomeen, joiden liput Akram maksoi. Sisar lapsineen on nyt Mäntyniemen vastaanottokeskuksessa Pyhtäällä.
- Ulkomaalaisella ei ole varaa tehdä yhtään virhettä. Vanhat asiat kaivetaan aina esiin. Olen pelännyt tätä vaihtoehtoa. Se oli shokki, mutta mitä voin tehdä. En olisi voinut saada parempaa isää lapsilleni, hän ei ole vaarallinen ketään kohtaan, Kataja sanoo.

Kadulle takaisin?
Akram kertoo asuneensa kadulla Irakissa sen jälkeen, kun hänen isänsä Saddam Husseinin aikana tapettiin ja äiti lähti uusiin naimisiin jättäen seitsemän lasta taakseen. Äitinsä hän löysi Suomesta ja tuli tänne vuonna 2008. Hän kertoo itse kasvaneensa ilman isää ja äitiä kadulla, eikä mitenkään näe, että voisi viedä suomalaista puolisoa ja lapsiaan Irakiin, jossa ei ole mitään.

Viranomaiset katsovat, että Kataja pystyy yksin huolehtimaan lapsistaan sekä myös tapaamisista Irakiin palautetun isän kanssa. Jos karkotus laitetaan toimeen, ei hän saa tulla Suomeen eikä Eurooppaan kahteen vuoteen. Tapaamiset tulisi siis järjestää Irakissa, tai sitten koko perheen olisi lähdettävä Irakiin.

Akram kokee tulleensa väärin kohdelluksi. Hän muistuttaa asuneensa Porvoossa lähes 9 vuotta ja rikkeet joiden perusteella hänen katsotaan olevan vaarallinen, liittyvän nuoruuden baarihölmöilyihin ja ylinopeussakot siihen, että hän kiirehti kuljettamaan pitsatilauksia asiakkaille.
- Mihin elämäni lähtee nyt menemään, minulle ei anneta mitään mahdollisuutta. Kaikki näkevät telkkarista tai netistä, mikä tilanne Irakissa on. Kurdit taistelevat Isisiä vastaan ja Isisin joukot ovat noin 30 kilometrin päässä kotikylästäni. En ole käynyt siellä yhdeksään vuoteen. Olen rakentanut elämän tänne, Kurdistanissa joudun takaisin kadulle.

Päätöksestä on valitettu Helsingin hovioikeuteen, jonka käsittelyssä menee arviolta vuosi. Yrityksen he joutuvat myymään, sillä jos tulisi pikakarkotuspäätös, ei Kataja selviäisi yrityksestä ja pienistä lapsista. Perheen toisen lapsen laskettu aika on maaliskuussa.

Akram perää oikeudenmukaista kohtelua ja muistuttaa, ettei ole elänyt Suomessa "sossun rahoilla", vaan on aina tehnyt töitä ja on opetellut suomen kielen omin voimin, kouluja käymättä.

Auli Henriksson
auli.henriksson@lovari.fi


Kommentteja adressit.com -sivulla.

"Toivottavasti meidän aina iloinen ja aurinkoinen "pizzapoika" saa jäädä kotiinsa asumaan ja ihana pieni tyttö pitää isänsä".

Inhimillisyyden takia. Karkotuspäätös on järjetön, eikä sitä voi perustella edes taloudellisilla syillä.

Sujuvaa suomea puhuva rehellinen työtä tekevä mies ja mukavakin vielä. Ei mitään järkeä häätää Suomeen veroja maksavaa yrittäjää. Häpeän olla suomalainen, jos Rekan karkotetaan.

Kun saa vaarallisen ihmisen leiman otsaan nuorena tehdyistä virheistä niin silloin niistä kärsii koko elämän ajan. Ulkomaalaisella ei ole varaa tehdä yhtään virhettä. Ymmärrän kyllä itsekin tämän asian mutta kun sekään ei mene aina ihan tasapuolisesti.

Mutta ainahan voi mennä isän kotimaahan asumaan. jos nainen menee vierasmaalaisen kanssa naimisiin, niin minulle ei tulisi mieleenkään vetää ulkomaalaista miestäni tänne vaan menisin automaattisesti hänen kotimaahansa asumaan.


Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI